Samozřejmě že za stav vaší pleti odpovídá genetika, hormony a také správná péče. Nicméně krásná pleť navenek se dá ovlivnit i tím, co je uvnitř. Sepsali jsme pro vás seznam běžných a dostupných potravin, které v sobě ukrývají plno prospěšných látek pro vaši pleť.

Lesní plody

Jahody, borůvky, brusinky nebo maliny. Všechny tyto bobule jsou plné antioxidantů, které připívají i k lepší pleti. Přimíchejte si je ráno do ovesné kaše, dejte si je s řeckým jogurtem a cereáliemi nebo je zobejte jen tak k dopolední svačině. Jsou navíc plné vlákniny, takže vás zasytí na dlouhou dobu.

Slunečnicová semínka

Oloupaná slunečnicová semínka jsou velmi pohodlnou, chutnou ale hlavně zdravou variantou. Obsahují velké množství vitamínu E, který má protizánětlivé a celkově utišující účinky. Můžete je opět přisypat do snídaně nebo z nich vyrobit pomazánku zvanou hummus – smíchejte hrnek a půl semínek, třetinu hrnku citronové šťávy, pár lžic vody, 3 lžičky pasty tahini a tři lžičky pasty tamari se stroužkem česneku a rozmixujte.

Rajčata

Ano, čtete správně, i obyčejná rajčata mají pozitivní vliv na pleť. Mají v sobě spoustu vitamínu C, který v pleti dokáže nastartovat tvorbu kolagenu, a udržet ji tak pružnou. Navíc obsahují červený pigment lykopen, ten se postará o ochranu pleti před slunečním zářením.

Kapusta

Někdo ji nenávidí už od základní školy, jenže kapusta je skutečně velmi užitečná, obsahuje plno antioxidantů a vitamínů. Pokud ji nedokážete sníst jen tak třeba v salátu, přidejte si pár listů do svého ranního smoothie. Ani ji tam neucítíte, ale dostanete do sebe vše dobré, co kapusta obsahuje.

Potraviny to jsou běžné, přitom dokáží zázraky. Kterou vyzkoušíte jako první?

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.