Pokud vám příroda nenadělila až tak krásné rty, nevěšte hlavu. Správnou péčí lze docílit krásných a zdravých rtů. Základem je kvalitní balzám na rty, na zvětšení nebo modelaci je tu pak kyselina hyaluronová.

Péče je základ

Prvním krokem pro krásné rty je hydratace. Proto mějte balzám na rty vždy u sebe. V drogeriích najdete spoustu typů balzámu – od klasických jelení lojů až po luxusní balzámy. Je jen na vás, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Ochrana před sluncem

Kůže na stech je velmi tenká, nesmíme tedy zapomínat na její ochranu před slunečním zářením, a to po celý rok, nejen v létě. Většina klasických balzámů už základní ochranný faktor obsahuje. Pokud máte citlivější rty, v lékárnách seženete i faktor 50.

Peeling jako tajná zbraň

I přes to, že se o své rty staráte a hydratujete je poctivě, suchost se jim nevyhne. Čas od času je tedy potřeba starší kůži odstranit, rty pak budou krásně hebké. Ideální pomocí cukrového peelingu, pokud však spěcháte, kartáček na zuby bohatě postačí.

Od A až po Zinek

Ke krásným rtům nám mohou dopomoci i doplňky stravy jako je zinek, vitamíny B nebo A. Jsou běžně dostupné v lékárnách, a dokonce i v některých potravinách. Zinek například najdeme ve slunečnicových semínkách.

Kyselina hyaluronová také pomůže

Pokud byste rádi měli plnější rty, vyzkoušejte aplikaci kyseliny hyaluronové. Tuto metodu provádíme i u nás na klinice. Kyselina hyaluronová dodá rtům objem a celkově je pozvedne. Dávka se dá samozřejmě regulovat tak, aby byl výsledek přirozený.

Vidíte, těžké to není. Minimálně s balzámem můžete začít ihned a uvidíte, že hydratované rty vám budou daleko příjemnější než suché a rozpraskané.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.