1 Peeling přímo na pláži  

Vyzkoušejte tu nejvíce možnou přírodní variantu peelingu, a to v podobě písku. Pokud tedy trávíte dovolenou na písečné pláži, naberte ve vodě hrst písku a krouživými pohyby se zbavte odumřelých buněk zejména na stehnech, pažích a chodidlech. Ty odvážnější z vás mohou vyzkoušet i pískový peeling obličeje, ovšem pozor, netlačit, jen lehce kroužit.

2 Káva nejen po ránu

Zde se také jedná o přírodní peeling. Pokud jste milovnice dobré kávy, určitě ho musíte vyzkoušet! Namelte vaši oblíbenou kávu nahrubo, smíchejte ji s krémem nebo olejem a vezměte si ji s sebou do sprchy. Káva nejen zjemní vaši pokožku, ale má i antioxidační účinky.

3 Lžička proti kruhům

Potřebujete se ráno rychle zabavit kruhů pod očima? Mějte lžičky v ledničce! Že to zní jako šílenost? Kdepak. Vypoulená strana studených lžiček pomůže velmi rychle zmírnit otok. Abyste nemuseli čekat, než se nachladí, mějte pro jistotu dvě lžíce vždy při ruce ve vaší lednici.

4 Cukrové rty  

A zase ten peeling. Tentokrát však na rty. Je totiž občas také potřeba je zbavit odumřelých buněk, aby byly hebké a lépe se na ně nanášela rtěnka nebo lesk. Jednoduše smíchejte půl lžičky cukru s trochou medu nebo oleje a chvíli rty masírujte.

5 Nikdy nekončící vůně

Chcete, aby parfém na vaší kůži déle vydržel? Aby se parfém tak rychle nevstřebal, naneste na pulzní body (zápěstí, krk) vazelínu nebo mastný krém a pak až nastříkejte parfém. Aroma se tak hned nevsákne do pórů, a vy svoji oblíbenou vůni ucítíte déle.

Existuje spousta dalších kosmetických vychytávek, na které se podíváme v nějakém z dalších článků.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.