Teď v zimě je ideální doba začít se saunováním. Vyberte si, jaký druhy sauny vám nejvíce vyhovuje a pusťte se do toho. Ideálně jednou za týden. Nejen, že vás sauna zrelaxuje, ale také vás ochrání před nemocemi, podpoří hubnutí a zjemní kůži.

Nemoci se vám vyhnou obloukem

Sauna má výborné účinky na naši obranyschopnost. Tělo totiž na změny teploty reaguje zvýšenou hladinou protilátek, ty v těle vydrží až týden. Mimo to prospívá i našemu dýchacímu ústrojí a krevnímu oběhu. Dejte si saunu jednou týdně a nemoci se vám vyhnou obloukem. Jen pozor, pokud už nemocní jste, saunu vynechte, mohla by vám akorát uškodit.

Sauna zjemní kůži

Pozitivní vliv má sauna i na pleť. Ihned po saunování můžete sami cítit, že je jemnější. V kombinaci s následným použitím výživného tělového mléka nebo oleje docílíte krásně hebké pokožky.

Vypoťte stres a starosti

Sauna vám zregenerujte tělo i ducha. Zavřete se do sauny, pusťte si relaxační hudbu, použijte esenciální olejíčky a nenechte se ničím rušit. Vaše tělo se uvolní, myšlenky na stres v práci nebo doma vás ihned opustí.

Skvělý doplněk k hubnutí

Ne, že byste ihned po saunování shodili 5 kilo. Ztracenou a vypocenou vodu ihned opět doplníte. Ale zvýšená teplota v sauně zrychlí a nastartuje váš organizmus, takže tuky se pak lépe spalují. Sauna je tedy skvělým doplňkem při vašem hubnutí.

Olej i do vlasů

Saunování zabírá i na suché vlasy. Jak? Vmačkejte do vlasů a do pokožky hlavy olejíček (vlasový nebo například avokádový) těsně před saunováním. Vlas se působením tepla otevře, a lépe tak nasaje výživu z olejíčku. Vlasy budou krásně jemné a hebké.

Vyzkoušejte to na vlastní kůži a zajděte si so sauny, zasloužíte si to! :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.