Proměňte svou koupelnu v soukromé lázně. Není nic lepšího než si napustit horkou vanu a nechat všechny starosti uplavat. Nejprve několik základních tipů: (ne pravidel, chceme přece relaxovat, ne se zaobírat příkazy)

  • Teplota vody je optimální kolem 37 stupňů – příliš horká voda by akorát zrychlila srdeční činnost, což je opak toho, čeho chceme při koupeli dosáhnout.
  • Tělo se v horké vodě prohřeje již po 5 minutách, ale vy ve vaně zůstaňte klidně i 20 minut.
  • Je dobré se před koupelí ještě osprchovat, omýt mýdlem a pak už jen relaxovat.​
     



Ty správné přísady

Jděte přírodní cestou a koupejte se v takzvané živé vodě – to je voda, do které jsou přidané bylinky, oleje nebo ovocné šťávy, všechno hezky přírodně. Pěnu si přidejte pro efekt.

  • OLEJE – Přírodní oleje mají v drogeriích nebo je lze objednat na internetu. Vybavte se zásobou olejů pro různé příležitosti. Pokud chcete relaxovat, použijte levanduli, vaši mysl naopak nakopne rozmarýn s citronem a na suchou pokožku se perfektně hodí růžový olej. Do každé koupele stačí kolem 20 kapek, takže lahvička oleje vám vydrží skutečně dlouho.
     
  • SŮL – Očistná koupel, která uleví bolavé hlavě nebo bolavým kloubům, je ta slaná. Rozpuste půl kila mořské koupelové soli v horké vodě.
     
  • BYLINKY – Máte doma sušené květiny? Šup s nimi do vany. Můžete z nich nejprve udělat odvar a ten smíchat s vodou v koupeli nebo je rovnou hodit do vany. Ideální je heřmánek, meduňka nebo pelyněk. Nejen že vás zrelaxují a provoní celou místnost, také to krásně vypadá. (A uklidit to jde také snadno, nebojte).
     
  • KOUPELOVÁ KOULE – Hit poslední doby je speciální koupelová koule. Je přírodní, obsahuje spoustu prospěšných látek, a hlavně dělá krásný efekt ve vaně. Zaexperimentujte si a vyzkoušejte ji.
     

 

Svíčky nejen kvůli efektu

Přizpůsobte koupeli i své okolí. Místo žárovkového světla v koupelně použijte svíčky. Jejich tlumené světlo uleví vašim očím, vy se tak nebudete muset soustředit na vše okolo a budete moci přemýšlet nad čím budete chtít. K tomu si dejte sklenku vína nebo šampaňského (ne více, protože v kombinaci s horkou vodou by se vám mohlo udělat nevolno). A neberte si s sebou telefon, prostě vypněte.

Jak to ještě vylepšit?

Využijte čas ve vaně a naneste si masku na obličej a na vlasy. Po koupeli můžete pokožku ještě promasírovat peelingem a dokud jsou póry otevřené z tepla, promažte kůži výživným krémem nebo olejem. Tím završíte celý proces relaxace.

Napusťte si vanu hned dnes večer, není nač čekat! :)

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.