Celulitida se nevyhne téměř nikomu. Klíčovým faktorem ke zbavení se tzv. "pomerančové kůže", jak se celulitidě přezdívá, je zdravý životní styl a kombinace více metod.

Celulitida vzniká tak, že se pod kůží začne hromadit tuková a vazivová tkáň. A to proto, že kůže obsahuje nedostatek pojivové tkáně, takže mezera v podkoží se vyplní tukem. Problém je, že se usazuje v právě partiích jako jsou boky, hýždě a stehna a zároveň zde dochází k poruše odtoku lymfy.

Začíná to jídelníčkem

Mít vyváženou stravu a dodržovat pitný režim je pro nás samozřejmě zdravé celkově. Neříkáme, že musíte ihned přejít na úplně nové a odlišné stravovací návyky. Ale ideální je zakomponovat do jídelníčku potraviny, které mají vliv na lepší funkci krevního a lymfatického oběhu jako jsou slunečnicová semínka, čili papričky, zázvor nebo skořice. 

Nebojte se pohybu

Na celulitidu rozhodně zabere i cvičení a posilování. Zpevněná stehna a hýždě budou přece jen méně náchylná na tvoření pomerančové kůže, mimo to zpevněná budou i daleko lépe vypadat. Dynamickým pohybem pak prokrvíte kůži a rozpohybujete lymfu. Na to je ideální běh do kopce, tanec nebo plavání.

Pečujte o sebe!

Co dále zabírá je i vnější péče o problémové partie. Problémové partie pravidelně masírujte ve sprše peelingem nebo peelingovou rukavicí. Po zjemnění kůže pak aplikujte krémy nebo gely obsahující látky podporující rozpouštění tukových buněk.

Rozprouděte lymfu

Nyní se přesuneme do lékařské roviny. Lymfodrenáž pomůže rozproudit lymfatický oběh a v uzlinách nahromaděné toxiny odvede do krve a pak následně z těla ven. Výsledkem je i ukládání tukových buněk v daleko menší míře.

Přijdte do Esthé

Lipodestrukci můžete podstoupit i u nás na klinice. Jedná se o neinvazivní metodu, při které dochází k úbytku kožního tuku v problematických partiích, a to pomocí ultrazvukových pulsů.

Neztrácejte naději, s celulitidou se dá bojovat!

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.