Mezoterapie efektivně vyhladí jemné vrásky, regeneruje pleť poškozenou sluncem a volnými radikály, zlepšuje stav akné, vyhladí drobné jizvičky, zmírní projevy celulitidy nebo redukuje množství tuku např. v oblasti podbradku.

Koktejl účinných látek volíme podle typu pleti a účinku, kterého chceme dosáhnout. Záleží také na vašem věku, ošetřované oblasti a míře poškození pokožky.

Mezoteurapeutický roztok aplikujeme tenkou jehličkou do střední vrstvy kůže (dermis). Účinné látky vpravujeme do pokožky větším množstvím jemných vpichů. Ošetřit dokážeme obličej, krk, dekolt nebo hřbety rukou.

Před ošetřením na ošetřovanou oblast někdy nanášíme anestetický krém, ale většina našich klientek znecitlivění nepožaduje, protože vpichy tenkých jehliček téměř nejsou cítit.

Které látky používáme při mezoterapii nejčastěji

Kyselina hyaluronová (HA)

Kyselina hyaluronová skvěle hydratuje pokožku, vyhladí jemné vrásky a regeneruje pleť poškozenou slunečním zářením. HA na sebe váže vodu a podporuje tvorbu kolagenu, stimuluje aktivitu fibroblastů, což jsou buňky produkující kolagen. HA je látka tělu vlastní, v pokožce se přirozeně vyskytuje, ale s přibývajícími lety jí ubývá.

 

Vlastní krevní plazma

Vlastní krevní plazma obohacená o krevní destičky (trombocyty) účinně regeneruje a omlazuje pleť. Stárnutí pokožky způsobuje úbytek kolagenu a elastinu a aplikace krevní plazmy dokáže nastartovat jejich tvorbu. Krevní destičky jsou bohaté na růstové faktory, které dokáží v místě aplikace stimulovat činnost kmenových buněk, a tím urychlit proces hojení a regenerace.

Plazma obohacená o krevní destičky vyhlazuje jemné vrásky, zlepšuje kvalitu pleti a urychluje hojení ran.

Vitamín C

Vitamín C je silný antioxidant, podílí se na syntéze kolagenu a elastinu, jeho nedostatek snižuje elasticitu a pevnost pokožky i podkožního vaziva. Nové studie ukazují, že ve stárnoucí pokožce je vitaminu C mnohem méně než u mladých lidí, jeho nedostatek patří mezi hlavní příčiny ztráty pevnosti kůže. Vitamin C významným způsobem podporuje činnost enzymů, které se podílí na syntéze kolagenu.

Vitamín E

Vitamín E patří mezi nejsilnější antioxidanty, pleť vyživuje a kožní buňky efektivně chrání před poškozením volnými radikály.

Vitamíny skupiny B

Vitamíny skupiny B jsou nezbytné pro správný buněčný metabolizmus. Nejdůležitější jsou niacinamid a panthenol. Niacinamid chrání pokožku před poškozením tím, že vylepšuje ochrannou lipidovou bariéru. Zvyšuje podíl ceramidů, mastných kyselin a proteinů, čímž zabraňuje ztrátě vody a stimuluje tvorbu kolagenu.

Panthenol funguje jako zvlhčovadlo nejvrchnější vrstvy kůže (stratum corneum), má protizánětlivé účinky, odstraňuje svědění kůže a stimuluje růst fibroblastů, což jsou buňky produkující kolagen.

Aminokyseliny

Akceleruje opravu a regeneraci buněk. Aminokyseliny do mezoterapeutických koktejlů přidáváme proto, aby fibroblasty měly z čeho tvořit nový kolagen. Kolagen je totiž složený právě z aminokyselin.

 

 

Stopové prvky

Rychlejšího stárnutí pleti způsobují vnějších vlivy jako je UV záření, kouření nebo alkohol. UV záření, ač působí nevinným dojmem, má na poškození pokožky a vzniku volných radikálů nejvýznamnější podíl.

Stopové prvky jako je zinek, měď nebo selen jsou nedílnou složkou enzymů. Pokud stopový prvek chybí, tak enzym nefunguje. Enzymy se účastní žádoucích metabolických procesů a eliminují vliv volných radikálů.

Organický křemík

Organický křemík je stavebním prvkem pojivových tkání, hydratuje, obnovuje a regeneruje kožní buňky, stimuluje aktivitu fibroblastů, a tím podporuje syntézu kolagenu a regeneraci elastických vláken. Organický křemík v indikovaných případech vyhlazuje a zpevňuje pokožku, obnovuje její pevnost a pružnost.

A mnoho dalších účinných látek

V rámci mezoterapie používáme opravdu velké množství účinných látek. Každá pleť potřebuje něco jiného. Velice rádi vám na Esthe Laser Clinic osobně vysvětlíme, které látky dokáží zázraky ve vašem případě a proč.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.