Rosacea je nepříjemné kožní onemocnění, které se objevuje především na obličeji. Je způsobeno rozšiřováním cévek na tvářích a nose společně se zánětlivým zbytněním mazových žlázek. Častěji se vyskytuje u žen. Přesná příčina onemocnění není známa, na jeho vzniku se podílí více faktorů (dědičnost, velké teplo, UV záření, mráz, některé masti a krémy, alkohol a další).

Pokud je rosacea také váš problém, neváhejte se objednat na konzultaci. Poradíme vám, jak o postiženou kůži správně pečovat, jaké používat přípravky a kterými laserovými ošetřeními dokážeme stav výrazně zlepšit.

Rozšířené cévky v obličeji odstraňujeme vysoce výkonným cévním laserem V-Beam, který cévky zničí tepelnou energií (koaguluje) a ošetřené žilky se postupně vstřebají.  Dokážeme odstranit žilky, které mají průměr menší než 1 mm. Kůži laser nijak nepoškozuje.

Velmi dobré zkušenosti při léčbě růžovky máme s opakovaným ošetřením cévním laserem V-Beam a diodovým laserem Smoothbeam od americké společnosti Syneron Candela. Léčbu laserem dále kombinujeme s účinnými lokálně aplikovanými přípravky, takže dosahujeme jejího výrazného zlepšení.

Prvním zjevným příznakem růžovky je začervenání pleti s viditelnými cévkami neboli kuperóza. Pleť postiženou kuperózou ošetřujeme podobně jako velmi citlivou pleť.

Rosacea má čtyři stádia, čím dříve je začneme léčit, tím lépe.

1. Prvním stádiem je erytóza projevující se červenáním. Postižené oblasti jsou čím dál častěji a dlouho zarudlé. Pleť je citlivá na kosmetiku.

2. Druhým stádiem je kuperóza projevující se již nepřetržitým zarudnutím a viditelnými červenými žilkami.

3. Ve třetím stádiu se již tvoří velká začervenalá ložiska s pupínky a puchýřky (papuly a pustuly), které bývají zaměňovány s akné.

4. Ve čtvrtém stádiu dosud oddělené pupínky splývají, pokožka je pokrytá velkými zánětlivými ložisky.

Nedílnou součástí léčby je nutnost vyhýbat se provokujícím faktorům.

 

Při onemocnění rosaceou může dojít i k očnímu postižení, tzv. ophthalmorosacea, pacienti, kteří trpí rosaceou by měli chodit na pravidelné preventivní prohlídky k očnímu lékaři.

 

 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.