LED záření (Light Emitting Diode) používáme v rámci léčby některých kožních onemocnění i k omlazování a zkrášlování pokožky. Světelná energie podporuje funkční, obranné a regenerační procesy kůže. LED záření je monochromatické světelné záření různých barevných spekter, prostupuje tkáněmi a urychluje jejich regeneraci. Barva světla odpovídá frekvenci vlnění a v něm obsažené energii. V závislosti na vlnové délce záření, proniká světlo do různě hlubokých vrstev kůže.

Náš dermatolog buď sám nastaví intenzitu a vlnovou délku světelného paprsku vhodnou k léčbě konkrétního problému, nebo nechá přístroj, aby sám kombinoval a prolínal různé vlnové délky záření. Monochromatické světelné záření podporuje hojení, stahuje póry, zjemňuje a vypíná pleť, sjednocuje její barevný tón. Ošetření doporučujeme několikrát opakovat.

Na Esthe Laser Clinic používáme vysoce účinnou LED lampu Medelisol. Je skvělá, pokud jde o

  • rychlé hojení pooperační ran,
  • hojení po invazivnějších laserových zákrocích,
  • zlepšení vzhledu čerstvých i starších jizev a strií,
  • potlačení zánětlivých projevů pleti (akné, rosacea, opary),
  • léčbu onemocnění vlasové pokožky (stimuluje růst vlasů).


Lampa Medelisol přispívá k celkovému zlepšení stavu kůže, její regeneraci, hydrataci a zvýšení pružnosti. Přístroj dokáže nastartovat tvorbu kolagenu, vyhladit jizvy, pomoci při vypadávání vlasů nebo léčbě akné. Lampu lze použít i ke zmírnění otoků, bolestí kloubů nebo zad. Výborné výsledky má ošetření Medelisolem v kombinaci s laserovou gelovou maskou, která pokožku také regeneruje a hydratuje.

Terapie led lampou Medelisol

Nesmírnou výhodou Medelisolu je schopnost ošetřit najednou velkou plochu kůže. Ošetří celý obličej, krk a dekolt nebo celá záda. Délka ošetření je individuální, většinou se pohybuje okolo 30 minut. Podle potřeb konkrétního klienta používáme k léčbě nebo omlazení různá barevná spektra LED záření nebo jednotlivá spektra kombinujeme.

  • Fialové záření proniká nejméně hluboko (410 nm) - pomáhá při léčbě rosacei nebo projevů akné, dokáže také zjemnit jizvy a zarudnutí po akné.
  • Modré světlo pronikne o něco hlouběji (475 nm), má antibakteriální a protizánětlivý účinek, ničí bakterie způsobující akné (propionibacterium acnes).
  • Zelené světlo pronikne do vrchních vrtev dermis (530 nm) reguluje produkci melaninu, redukuje pigmentace a začervenání.
  • Žluté světlo hlouběji do dermis (590 nm) - podporuje hojení a rejuvenaci kůže, stimuluje produkci kolagenu. Má detoxikační a čistící účinek, stimuluje produkci lymfocytů, zlepšuje proudění lymfy a krevní oběh.
  • Červené světlo proniká hluboko do dermis (630 nm), stimuluje tvorbu kolagenu, podporuje látkovou výměnu kožních buněk a dodává energii potřebnou k jejich obnově. Omlazuje a zklidňuje pokožku, působí antibakteriálně a stimuluje přirozené hojící procesy v kůži
  • Bílé světlo proniká nejhlouběji až podkožnímu vazivu (810 nm)

Přijďte na naší kliniku léčivé účinky světelného záření vyzkoušet. Ošetření nedráždí pokožku a je zcela bezbolestné. Jde o příjemnou relaxaci.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.