Naši odborníci se s úspěchem věnují léčbě vypadávání vlasů u žen i mužů. Té vždy předchází podrobné vyšetření, které určí příčiny ztráty vlasů a pomůže nám zvolit nejvhodnější metodu léčby.

Výsledek bohužel není vidět hned, ale trpělivost se vyplatí. Při léčbě alopecie musíme počítat s fázemi růstu vlasů, nové vlasy můžeme vidět nejdříve po 34 měsících od zahájení léčby.

K léčbě vypadávání vlasů používáme:

Ošetření vlastní obohacenou krevní plazmou 

Do vlasové pokožky aplikujeme vaši vlastní krevní plazmu s vysokou koncentrací krevních destiček, ošetření podporuje regeneraci a růst buněk a také nových vlasů.

Vlasová mezoterapie

Do vlasové pokožky aplikujeme roztok obsahující vitamíny, aminokyseliny a stopové prvky, posílíme tak vlasové folikuly po ztrátě vlasů způsobené stresem, nevyváženou stravou a hormonálními výkyvy.

Ošetření biostimulačním laserem

Léčba světlem určité vlnové délky prospívá vlasové pokožce a zefektivňuje celkovou léčbu.

 

V případě potřeby vám doporučíme také vhodné doplňky stravy, šampony a séra.
Pokud máte zájem o podrobnější informace, objednejte se do naší vlasové ordinace, rádi vám poradíme.

Co ovlivňuje hustotu vlasů?

Za množství vlasů, jejich barvu, sílu a tvar mohou geny. Množství vlasů je dáno počtem vlasových folikul, se kterými jsme se narodili. Během života se už žádné nové folikuly nevytvoří, spíše jich ubývá a s postupujícím věkem vlasy řídnou. Ošetření jako jsou plazmaterapie, mezoterapie a biostimulační laser, pomohou také pouze v případě, že je v pokožce dostatek živých folikulů, které jsou z nějakého důvodu neaktivní.

Nejčastější příčiny vypadávání vlasů

Hormony

Výkyvy hormonů jsou častou příčinou řídnutí vlasů. Padání vlasů je běžné během těhotenství, po porodu, během kojení a v menopauze. Vlasy mohou více padat také po nasazení, vysazení nebo změně značky hormonální antikoncepce.

Nedostatek vitamínů a minerálů

Nedostatek vitamínů nebo dokonce základních živin kvalitě vlasů neprospěje. Kvalitní životospráva a některé doplňky stravy vlasům prospívají.

Stres

Stres produkuje nejen stresové hormony, ale vyvolává i problémy s pokožkou hlavy – třeba svědění či tvorbu lupů.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.