Obočí funguje jako rám obličeje. Jeho úpravu bychom tedy neměli zanedbávat (ano, i muži). Na trhu existuje spousta produktů, které lze vyzkoušet – od jednoduchých kartáčků až po celé paletky stínů na obočí. My se zde podíváme na pár základních.

S pinzetou opatrně

Ještě než se vrhneme na barvení a zvýraznění, budeme potřebovat pinzetu. Tu, kterou máte od svých 14 let, radši zahoďte a investujte do pořádné, ostré pinzety. Nebojte, vydrží vám pravděpodobně až do důchodu. Poté si obočí upravte – vytrhejte přebývající chloupky zejména pod obočím, nad kořenem nosu a na spáncích. Jiné ale nevytrhávejte, husté a plné obočí je základ. Čím méně toho budete muset domalovávat, tím lépe. Pokud máte pocit, že vám obočí příliš neroste, existují i séra na podporu růstu obočí.

Jak začít?                  

Nejpohodlnější věc na úpravu obočí je řasenka na obočí ve formě gelu a s kartáčkem. Jednoduše pročešete první dvě třetiny obočí směrem nahoru od očí (ne do strany). Poslední třetinu češte směrem do ke spánku. Obočí se lehce se nabarví a zároveň dostane tvar.

Pro pokročilé tu pak máme vychytávku: nejprve obočí pročešte proti směru růstu, aby dostalo objem. Pak vezměte štěteček na obočí, naberte jím trochu gelu, co zůstane navíc na kartáčku, a vyplňte s ním mezery v obočí. Nakonec pročešte nahoru a ke spánku.

Vyšší dívčí

Pokud máte obočí světlé a celkem řídké, ideální pro vás budou stíny nebo tužka, abyste mezery v obočí vyplnily co nejlépe. Tužka je rozhodně lepší na manipulaci, se stíny se to musí umět, ale o to preciznější je pak výsledek.

Tužkou v podstatě simulujete další chloupky, takže po směru růstu děláte malinkaté tahy. Rozhodně obočí nevykreslujte jako omalovánku, efekt pak není přirozený.

Jelikož májí stíny jinou konzistenci než tužka, obočí se jimi vyplňuje celé pomocí štětečku, zde to opravdu chce trochu praxe a zručnosti, hlavně zbytečně nepřesáhnout.

Nechte si poradit

Máte pocti, že nic z tohoto sami nezvládnete? Zajděte za kosmetičkou, která udá vašemu obočí základní tvar a poradí vám i vhodné produkty.

Kolem obočí se sice netočí svět, ale je to určitě dobré místo, kde začít :-) Dost často totiž upravené obočí zasupluje zbytek make-upu, protože vám celkově zvýrazní obličej. 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.