Brzy bude léto a snad každá žena by chtěla vypadat krásně i v plavkách a krátkých šatech a nebýt po zimě jako bledule. Některá ošetření tomu dokáží pomoci. Máme k dispozici ty nejkvalitnější lékařské přístroje, tým zkušených korektivních dermatologů. V rámci příprav na léto vám můžeme nabídnout například

  • vyšetření znamének,
  • hydratace a vyživení pleti obličeje, krku, dekoltu a rukou,
  • zlepšení vzhledu strií,
  • odstranění pocení botulotoxinem,
  • odstranění varixů.

Vyšetření znamének

Dříve než se odeberete na pláž, nechte si vyšetřit znaménka. Opalovat se s rizikovými znaménky je to nejhorší, co můžete udělat. Nebezpečná znaménka na sebe mohou upozornit asymetrickým vzhledem, rozpitými okraji, měnící se barvou a postupným zvětšováním. Taková znaménka je nutné vyšetřit, vyříznout a poslat na histologické vyšetření.

Je fajn nachytat trochu bronzu, dříve než si na sebe poprvé vezmeme plavky nebo šortky. Soláriím se ale raději vyhněte, z lékařského hlediska určitě zdravá nejsou. UVA frakce slunečního záření v soláriích také způsobuje změny genetického materiálu buněk. Při dělení buněk pak dochází ve zvýšené míře k chybám, což se projevuje zrychleným stárnutím kůže, prohlubováním vrásek, množením solárních skvrn, případně některým typem kožních nádorů. Proto je lepší sáhnout po kvalitním samoopalovacím krému.

Mezoterapie pleť vyživuje a hydratuje

Obličej, ruce a dekolt potřebují po zimě a během léta především hydrataci. Technikou zvanou mezoterapie dokážeme do pokožky vpravit kyselinu hyaluronovou, vlastní obohacenou krevní plazmu, vitamín C a E, vitamíny skupiny B, aminokyseliny, stopové prvky a mnoho dalších účinných látek. Složení mezoterapeutického koktejlu volíme podle typu pleti, účinku, kterého chceme dosáhnout, věku nebo ošetřované oblasti.

Ideální je dopřávat si ošetření pleti mezoterapií opakovaně. Kůži hydratuje i zevnitř, stimuluje tvorbu nového kolagenu a vyhlazuje kůži, která pak vypadá zdravěji a mladistvěji.

Zlepšení vzhledu strií

Strie ošetřujeme podobně jako některé jizvy. Bohužel je nelze zcela odstranit, jejich vzhled však dokážeme výrazně zlepšit. Díky mezoterapii StetchCare a vysoce účinným lékařským přístrojům jako je, pulsní barvivový laser V-beam, frakční CO2 laser nebo radiofrekvenční přístroj eTwo/eMatrix s koncovkou Sublative™ dokážeme kůži remodelovat a podpořit tvorbu nových kolagenních vláken. V článku o léčbě strií najdete k tomuto tématu detailnější informace.

Odstranění nadměrného pocení botulotoxinem

Nadměrné pocení některých tělesných partií, může být v létě velmi nepříjemné. Botulotoxin zamezuje přenosu vzruchu, který ovlivňuje aktivitu potních žlázek. Tato blokáda není trvalá, po nějaké době se obnoví přenos vzruchů a tedy i pocení. Efekt zákroku trvá obvykle 6-7 měsíců, u někoho až 9 měsíců, u někoho dokonce i déle. Následně je možné zákrok opakovat.

Nemusíte se obávat žádných potíží, které vznikali v důsledku omezení pocení kůže v podpaží nebo jiné lokalitě. Kůže je největší tělesný orgán, pokud omezíme pocení pouze v podpaží, je to jen velmi malá oblast a všude jinde jsou všechny funkce kůže plně a dostatečně zachovány.

Odstranění křečových žil

Neléčené varixy způsobují záněty a otoky končetin a nejedná se jen o estetický problém. Jakým způsobem bude nejlepší odstranit křečové žíly ve vašem případě, řekne lékař během vstupního vyšetření. Dlouhodobě oblíbenou metodou je sklerotizace, během které se do postižených žil napustí sklerotizační látka.

Na klinice používáme také moderní technologii ClariVein, která přivedla sklerotizaci k dokonalosti. Ošetření je rychlé a bezbolestné, provádí se ambulantně, nevyžaduje předoperační vyšetření a nepoškozuje okolní tkáně. Hned po ošetření se okamžitě můžete vrátit k běžným činnostem a po několika týdnech se už nemusíte stydět ukazovat nohy.

 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.