Po každém laserovém zákroku je potřeba ošetřované místo chránit před slunečními paprsky, a to po dobu několika týdnů až měsíců – záleží hlavně na typu ošetření. Mohlo by totiž dojít k poškození kůže, tedy k úplnému opaku toho, čeho jste chtěli ošetřením docílit. Ovšem nestačí místo zákroku jen zakrýt, použijte i opalovací krém, hlavně na obličej. Některé přípravky s SPF máme i u nás na klinice, takže si je můžete pořídit ihned po zákroku.

Co se stane, když opalovací krém nepoužiju?

U nás na klinice používáme různé typy laserů, jejich princip je však podobný. Laserové světlo proniká do podkoží, kde například stimuluje tvorbu kolagenu k omlazení pleti, nebo rozbíjí pigment mateřského znaménka nebo tetování na malinkaté částečky.

Důležité ale je, že laser má vliv i na pokožku na povrchu, která je pak citlivější a oslabenější. Aby se její stav zlepšil, tedy aby měl zákrok smysl, musí nějakou dobu regenerovat. Kdybyste svou pleť vystavili slunečním paprskům, mohlo by dojít k jejímu poškození a mohla by vám zůstat jizva.

Po jakých ošetřeních je potřeba pleť chránit?

Ochrana před slunečními paprsky je nutná po těchto laserových zákrocích:

  • laserová epilace
  • laserová rejuvenace
  • odstranění tetování
  • odstranění znamének a výrůstků
  • ošetření ablačním a neablačním laserem
  • léčba akné laserem
  • odstranění jizev a strií

Které přípravky lze koupit na klinice?

U nás na klinice můžete zakoupit hned několik druhů přípravků s SPF. Od klasických krémů na opalování až po make-up.

Náš absolutní favorit je Bioderma tónovací krém, který nejen že ochrání váš obličej před sluncem, ale sjednotí i barvu pleti. Můžete ho tak použít i místo make-upu:

Další multifunkční přípravek je Teoxane (re)cover complexion s faktorem 50:

Bioderma má ve své řadě i velmi kvalitní opalovací krém s faktorem 50, který využijete jak po zákroku, tak na letní dovolené. Jeho sprejový aplikátor je skvělá vychytávka:

Dalšími přípravky jsou krémy od značek Teoxane a Neostrata, které mají spoustu dalších benefitů jako je vyhlazení vrásek nebo hydratace:​
 



Pro více informací se neváhejte zeptat na naší recepci! :)

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.