Stárnutí kůže způsobuje celá řada vlivů jak vnějších, tak vnitřních. Velký význam má genetika, ale také působení UV záření a celkově náš životní styl. Jednou z látek, která účinně bojuje proti stárnutí pokožky, je kyselina hyaluronová.

Významná molekula

Během stárnutí pleti ubývá kyselina hyaluronová. Jedná se o velmi významnou molekulu. Je totiž součástí mezibuněčné hmoty, kde na sebe váže vodu. Je to ale i signální molekula, která stimuluje fibroblasty. Také brání prostupu virů a bakterií k buňkám a urychluje hojení ran.

Vícero použití

Pro zákroky estetické dermatologie máme kyselinu hyaluronovou k dispozici ve formě gelů, které mají různé vlastnosti.

  • Velmi jemné a tekuté gely jsou vhodné pro mezoterapii, zmírnění drobných vrásek a pomáhají i při ošetřování stríi.
  • K ošetření hlubších vrásek jsou vhodné gely, které jsou tužší. Tyto gely vrásku podloží a zůstávají na místě, kam byly aplikovány.

Specifickou oblastí pro aplikaci kyseliny hyaluronové jsou místa, kde je výraznější mimika jako například rty nebo oblast kolem úst. Pro tato místa máme také speciální přípravky.

Netrvanlivost je výhodou

Po injekční aplikaci kyseliny hyaluronové do hlubších vrstev pokožky nedochází k ovlivnění mimiky. Efekt navíc není trvalý, což je obrovskou výhodou. S věkem se mění tvar celého obličeje a tím se může změnit i tuková vrstva. A pokud se do kůže vpraví trvalý implantát, nemusí po letech optimálně „sedět“. Kyselina hyaluronová se postupně vstřebává, efekt obvykle trvá rok, někdy i déle.

Vzhledem k tomu, že kyselina hyaluronová je látka, která se v těle vyskytuje přirozeně, je to zákrok velmi bezpečný s minimem nežádoucích reakcí. Lze jej podstoupit kdykoliv během roku, pouze den po zákroku se nedoporučuje přímé slunění.

Zvolte mezoterapii jako způsob omlazení vaší pleti a poznejte účinky kyseliny hyaluronové na vlastní kůži.