Epilace a depilace. Dva velmi známé pojmy, které se nám ovšem často pletou, nebo si myslíme, že jde o jednu a tu samou věc. V obou případech se jedná o odstranění chloupků, jedno je však trvalejší, ovšem druhé vydrží sotva pár dní. Které je které?

DEPILACE ANEB DOMA S ŽILETKOU

Začněme s depilací, při té totiž dochází k odstranění viditelné části chloupku nad povrchem kůže. V podstatě se tedy jedná o klasické holení žiletkou, které jistě často praktikujete. Alternativou může být ještě například kosmetická depilace, při které se na depilované místo nanese speciální gel nebo pěna, nechá se působit a poté se stáhne stěrkou. 

EPILACE – PRYČ I S KOŘÍNKEM

Při epilaci se tedy odstraňuje celý chloupek, a to i s kořínkem pod povrchem kůže. Existuje několik způsobů, jak epilaci provést. Tou nejznámější je určitě epilace voskem, je sice mírně bolestivá, ale vydrží až 6 týdnů. Pokud byste se chtěli vydat přírodní cestou, alternativou je epilace cukrovou pastou, není ovšem dostupná všude. Domácí možností jsou samozřejmě epilátory, kde se rozhodně vyplatí investovat do kvalitnějšího kousku.

JDE TO I NATRVALO!

U nás v Esthé vás však dokážeme zbavit chloupků navždy, a to pomocí laserové epilace. Jak již víme, použít termín laserová depilace, by tedy bylo nesprávné. Laserová epilace totiž dokáže kořínky chloupků zničit úplně a poměrně bezbolestně.

 

Přijďte do Esthé na laserovou epilaci a nadále už nemusíte řešit rozdíl mezi epilací a depilací, protože už žádnou nebudete potřebovat!