Strie trápí snad každou ženu, a co víc nevyhýbají se ani mužům. Zbavit se jich sice úplně nemůžeme, ale existuje řada způsobů jak strie zmírnit, nebo jim dokonce předejít. V Esthé vám s tím pomůžeme!

JAK SE STRIE OBJEVÍ? LZE JIM I PŘEDEJÍT!

Strie jsou v podstatě trvalé poškození kůže. Vznikají v důsledku poruchy kožního vaziva, které ubývá a ztenčuje se. Jedná se o takzvané „vnitřní“ jizvy, neboť samotná kůže na povrchu poškozená není, ovšem vrstva pod ní už je ztenčená a chybí ji elastická vlákna.

Nejčastěji se strie objevují během a po těhotenství, také při rychlejším nabytí váhy (ale i svalové hmoty např. při posilování). Strie v pubertě rozhodně nejsou výjimkou, když děti rychle vyrostou. Dalším z faktorů může být i dědičnost, pokud tedy strie má vaše maminka, je dost možné, že se vám také nevyhnou.

Ideální prevencí proti striím je určitě hydratace. To znamená používání tělového krému nebo olejíčku alespoň jednou denně, pokožka tak bude hydratovaná, pružná, a tím pádem méně náchylná na tvorbu strií.

BOJ PROTI STRIÍM

Pokud už strie máte, nezoufejte, existuje několik způsobů, jak strie zmírnit. Čím dříve ovšem začnete s korekcí, tím lépe. Na začátku jsou strie většinou červené a mohou být i vystouplé, postupem času blednou a vyrovnávají se. Dobrými pomocníky jsou rozhodně speciální tělové krémy a olejíčky přímo určené na strie.

S ESTHÉ PROTI STRIÍM

U nás v Esthé na strie používáme pulsní barvivový laser V-beam, který dokáže výrazně zlepšit jejich vzhled. Na některé části také používáme frakční CO2 laser, který stimuluje tvorbu kolagenu v pokožce, a tím obnovuje její pružnost.

Další metodou užívanou v Esthé je radiofrekvence, u které se kůže remodeluje, a tím se podpoří tvorba kolagenních vláken. Tato metoda se běžně užívá k vyhlazování vrásek nebo jizviček po akné. Pozitivně také ovlivňuje i světlé strie.

 

Nezoufejte tedy nad striemi a obraťe se na nás!