Některé metody odstranění tetování jsou poměrně extrémní a je lepší se jim vyhnout. Patří mezi ně například metoda Dermabraze, kde se zmrazená kůže seškrabuje rotačním kartáčem. Další nepříjemnou metodou je Salabrasion, tady je použit roztok se slanou vodou a pokožka se následně obrušuje. Ovšem tou nejextrémnější z nich je metoda, kde se tetování odstraní skalpelem a kůže se poté sešije.

Další způsoby se již nezdají tak bolestivé, ale bohužel nemusí být moc účinné. Například metoda s využitím krému pro odstranění tetování. Krémy se musí používat nepřetržitě několik měsíců a tetování po nich spíše vybledne než zmizí. Účinnější metodou je Cover-up, kde se nepovedené tetování zakryje novým a lepším. Je na to ale potřeba velmi zkušeného a dobrého tatéra.

Asi zdaleka nejúčinnější metodou jak odstranit tetování je laser. Alexandritový laser v Esthé dokáže pigment rozmělnit, a tetování tak postupně zmizí. Je na to potřeba sice více návštěv a větší finanční obnos než u výše zmíněných metod, ale výsledek rozhodně stojí za to. Metoda je navíc bezbolestná.

Máte tetování, které mít nechcete? Jeho odstranění nemusí být až takový problém, jak jste si mysleli.