Jizvy po chirurgickém zákroku, po císařském řezu nebo například po zranění nejsou esteticky zrovna příjemné. A i když se lékaři samozřejmě snaží místo zákroku co nejlépe ošetřit, vždy nám nějaká ta jizva zůstane. Odstranit jdou ale jednoduše pomocí laseru, klíčem k úplnému vyhlazení je začít co nejdříve po zákroku.

Krok 1: Biostimulační laser

Jakmile se vám rána zahojí, přijďte na první návštěvu, kde vám místo ošetříme biostimulačním laserem. Tento zákrok se opakuje 6–8krát. Biostimulační laser tkáň obnoví a navíc pomůže zredukovat otoky.

Krok 2: Frakční laser

Poté přijde na řadu frakční CO2 laser, který už se soustředí na vzniklou jizvu. Ošetření vyloženě nebolí, je spíše jen lehce nepříjemné, takže bát se nemusíte. Po tomto procesu už po vaší jizvě nezbydou téměř žádné památky.


A co se staršími jizvami?

Tady se nám proces trochu komplikuje, ale nezoufejte, i starší jizvy jdou také odstranit. Požívá se k tomu vysokovýkonný laser a celý proces se doplňuje masážemi jizvy a také aplikací látek na silikonové bázi. Ošetřit umíme i keloidní, neboli vyklenuté jizvy, vysokovýkonný laser v tomto případě ošetří, ale hlavně zredukuje zbytnělé složky tkáně, takže jizvu vyhladí.

Netrapte se nadále jizvami po chirurgickém zákroku a nechte si je ještě před plavkovou sezonou odstranit laserem u nás v Esthé.