Ptáte se, jak přesně botulotoxin funguje proti pocení?

Chcete se zbavit nadměrného pocení a přemýšlíte před nadcházející letní sezónou nad ošetřením botulotoxinem? Jistě oceníte několik faktických informací o tomto zákroku, abyste se ujistili, že se není čeho obávat.

Jak funguje pocení před a po aplikaci botulotoxinu

Běžně princip pocení funguje tak, že dochází k přenosu impulzu z potní žlázy do mozku, který následně vyvolá pocení. To je mnohdy ale bohužel přehnané a nežádoucí a proto se schylujeme k ošetření botulotoxinem. Botulotoxin je při ošetření potních žláz prostředkem, který zamezí právě vzniku tohoto impulzu. Blokáda však není trvalá, po nějaké době dojde k obnovení přenosu vzruchů a aplikaci je třeba opakovat.

Efekt obvykle trvá  6-7 měsíců, u někoho až 9 měsíců. Další 3 měsíce je pak potivost oproti normální situace ještě podstatně snížená. Zjednodušeně lze tedy říci, že velmi dobrý efekt je 6-9 měsíců. Po následujícího čtvrt roku je ještě možné pozorovat uspokojivý efekt. Při opakovaných aplikacích je možné pozorovat i mírné prodloužení účinku.

Může botulotoxin jako prostředek k zastavení pocení selhat?

Například prodělaný botulismus může účinek aplikovaného botulotoxinu ohrozit. Onemocnění botulismem totiž vzniká jako reakce na bakterii C. botulinu, na kterou si tělo vytvoří protilátky a následně aplikovaný botulotoxin odmítá.

Je injekční aplikace bezpečná, i když je botulotoxin jed?

Nežádoucích účinků botulotoxinu se při odborné aplikaci nemusíte obávat. V indikacích estetické dermatologie se totiž používají velmi nízké dávky. Navíc je aplikace prováděna přesně v oblastech, které mají být ošetřeny a ostatní tkáně tak nemohou být zasaženy.

V profesionálním estetickém centru vám poradí a zohlední veškeré okolnosti a rizika spojená s aplikací na konkrétním člověku.

Měsíc duben 2015, je měsícem nadměrného pocení. Využijte speciální nabídky, kterou jsme pro vás připravili!