Po laserovém zákroku, jako je například rejuvenace nebo odstranění znaménka, je potřeba nějakou dobu chránit kůži před přímým slunečním zářením a poté ji nadále chránit krémem s faktorem. Pauza pro tyto laserové zákroky začíná zhruba v květnu a končí v září.

Někdy stačí pár dní rekonvalescence, někdy se jedná o několik týdnů. V našem přehledu vám prozradíme, které zákroky pohodlně stihnete podstoupit teď na začátku jara, než budou mít sluneční paprsky velkou sílu.

Rejuvenace laserem V-Beam a Candela

Omlazení pleti pomocí vaskulárního laseru V-Beam spočívá v prohřátí kolagenních vláken pod povrchem kůže pomocí laserového paprsku. Hodí se zejména na drobné vrásky. Laser Smoothbeam Candela se hodí spíše na hrubší pleť a výraznější vrásky. Laserové paprsky napomáhají novotvorbě kolagenu v podkoží.

Pleť je po obou zákrocích potřeba chránit před sluncem jen několik dní. Ovšem pozor, zákrok se provádí v několika opakováních, a to zhruba jednou za měsíc. Je tedy potřeba počítat s celkovou délkou zákroku.

A co omlazení frakčním laserem?

Frakční CO2 laser se také využívá k omlazení pleti. Neablační typ laseru napomáhá k obnově nových buněk v podkoží, ty staré zasáhne a zničí. Rekonvalescence je poměrně krátká – pokožka se hojí se 3 až 6 dní a 3 měsíce je potřeba ji chránit před UV zářením.

Ablační typ laseru je účinnější, ovšem i rekonvalescence po zákroku je delší. Laser totiž doslova odpaří svrchní vrstvu kůže, hojení tedy trvá zhruba 2–3 týdny a pokožka se musí 6 měsíců chránit před slunečním zářením krémem s faktorem.

Odstranění tetování také ještě stíháte

Odstranění tetování se provádí alexandritovým laserem, který dokáže rozstřelit tetovací barvivo pod povrchem kůže na malinkaté částečky. Někdy je potřeba více opakování, kůže se poté hojí zhruba 2 týdny, ale ochrana před slunečními paprsky je nutná aspoň 3 měsíce.

Odstranění výrůstků má krátkou rekonvalescenci

K odstranění kožních výrůstků, jako jsou bradavcie nebo milie, používáme erbiový laser, který výrůstek vyhladí vrstvu po vrstvě. Stroupek zmizí zhruba do týdne, nicméně kůži musíte chránit před sluncem asi měsíc.

Pokud byste měli další dotazy ohledně zákroků a rekonvalescence, neváhejte nás kontaktovat v naší online poradně.