Celkový stav naší pokožky ovlivňuje především prostředí, ve kterém se pohybujeme. Klimatizované prostory a znečištěné městské ovzduší naší pleti neprospívají. Pro lepší stav naší pokožky, rychlejší regeneraci a pomalejší stárnutí je klíčová hydratace. Té lze docílit pomocí mezoterapie.

Jen krém nestačí

Pro správnou hydrataci kůže je nutná kyselina hyaluronová. Její množství však v pokožce s věkem ubývá. Povrchovou hydrataci můžeme zajistit pravidelným používáním hydratačních krémů. Ty ale nedokáží zajistit hydrataci hlubších vrstev kůže.

Co je mezoterapie?

Pro intenzivní, hloubkovou hydrataci kůže je ideální podstoupit mezoterapii. O co se jedná?

Mezoterapie je technika, při které je speciálními injekcemi do přesné hloubky kůže vpravován speciální roztok, jehož základem je kyselina hyaluronová. Ta může být buď samotná anebo obohacená o další cenné složky například vitamíny či aminokyseliny. Výsledkem je tedy zlepšení hydratace a výživy pleti, tím se zjemní drobné vrásky, pleť se rozjasní a vyhladí.

Mezoterapie a další metody

Mezoterapii můžeme doporučit buď samotnou anebo v kombinaci s dalšími metodami omlazení kůže. V péči je tedy třeba se zaměřit na zpevnění kůže. Toho můžeme dosáhnout některými přístrojovými technikami jako například laserem či radiofrekvencí. Tato ošetření aktivují metabolické procesy v kůži, které vedou k nové tvorbě kolagenu, a tím ke zpevnění kůže. Pokud tato ošetření doplníme ještě mezoterapií, konečný efekt tím podpoříme, buňkám dodáme živiny a také „stavební kameny“ pro nový kolagen.

Jak dlouho efekt vydrží?

Zlepšení je vidět již po jednom ošetření. Nicméně zákrok je vhodné opakovat a lze jej použít pro různé oblasti, nejžádanější je ošetření kolem očí, úst a také krk a hřbety rukou.

Nejčastější otázky o zákroku

  • Zákrok není bolestivý, avšak pro větší komfort nanášíme znecitlivující krém.
  • Po zákroku se mohou objevit drobné modřinky, které lze bez problémů zakrýt make-upem.
  • Zákrok je možné podstoupit kdykoliv během roku, avšak den po ošetření není vhodné slunění a návštěva sauny.

Hydratovaná pleť je mladší a pevnější na pohled, je ale také více vyživená a zdravější. Dopřejte své pleti vzpruhu v podobě mezoterapie u nás na klinice.