Plazma terapie neboli A-PRP je nová a unikátní metoda omlazení a regenerace pleti. Využívá se k tomu naše vlastní krevní plazma, při zákroku tedy tělo nevstřebává žádnou cizí látku. Nově ji nabízíme i u nás v Esthé.

JAK TO FUNGUJE?

Tato metoda využívá potenciál našich krevních destiček uvolňující růstové faktory. Ty mají schopnost nastartovat regeneraci buněk a dokáží stimulovat tvorbu kolagenu, pokožka je pak tedy lépe prokrvená a má lepší elasticitu.

JAK ZÁKROK PROBÍHÁ?

Nejprve je odebráno malé množství krve, které se následně zpracuje v centrifuze, kde se oddělí plazma s krevními destičkami od zbytku látek. Výsledný produkt se ihned aplikuje do kůže pomocí tenké jehly. Jelikož vše pochází z naší vlastní krve, riziko alergické reakce je naprosto minimální.

Pro větší komfort je možné pokožku ošetřit znecitlivujícím krémem. Samotný zákrok trvá v závislosti na velikosti ošetřované oblasti 20 až 40 minut. Rekonvalescence po zákroku je minimální, může se sice objevit začervenání nebo modřinky, ovšem hned druhý den po zákroku je možné nanést make-up. Zákrok je možné provádět kdykoli během roku.

 

 

Pro dlouhotrvající efekt je vhodné zákrok opakovat jednou až dvakrát v rozmezí třech až čtyřech týdnů.

NA CO VŠECHNO SE PLAZMA TERAPIE HODÍ?

Ošetření A-PRP je vhodné k omlazení pleti v oblasti obličeje, krku, dekoltu nebo hřbetů rukou. Používá se také k ošetření jizev a strií nebo v oblasti kštice proti padání vlasů. Výhodou je, že tuto metodu lze aplikovat i na velmi citlivé oblasti, např. kolem očí. A-PRP lze kombinovat s dalšími metodami omlazení, doporučuje se zejména kombinace s kyselinou hyaluronovou nebo laserovou metodou.

 

 

Nebojte se nového a přijďte do Esthé vyzkoušet Plazma terapii!