Pocení je sice velmi přirozená reakce těla na zvýšenou teplotu, ovšem společensky příjemné není, nemluvě o zápachu. Na nadměrné pocení, zvláště na místech, na která těžko použijete deodorant, zabírá dávka botoxu.

Naše tělo se potí hlavně při zvýšené teplotě, je to naprosto přirození proces – tělo se díky pocení ochlazuje, a udržuje tak naši termoregulaci v rovnováze.

Antiperspirant nebo deodorant?

Jako první věc, která vás napadne jako prostředek proti pocení, je deodorant. Nebo antiperspirant? Spousta lidí si myslí, že se jedná o jednu a tu samou věc. Ovšem není tomu tak a rozdíl mezi těmito dvěma přípravky je zásadní.

  • Antiperspirant – Tento přípravek přímo redukuje tvorbu potu, obsahuje totiž hliníkové soli, které na pocení zabírají velmi dobře, většina z nich obsahuje i parfém na překrytí nežádoucího zápachu a mají i antibakteriální účinek.
     
  • Deodorant – Naopak deodorant se postará pouze o zápach, který pocení doprovází, na tvorbu potu vliv nemá.
     

Kam s botoxem?

Ale co s místy, kde se potíte také, ale deodorant nebo antiperspirant na ně těžko nastříkáte? Na to je tu botox. Samozřejmě, že si ho můžete nechat aplikovat i do podpaží, zejména při nadměrném pocení. Ale dá se využít na zastavení pocení například na zádech, chodidlech, čele nebo dlaních.

Určitě si říkáte, že se botox využívá hlavně na vrásky, to je samozřejmě pravda, ale díky tomu jak funguje, ho využíváme i na boj proti pocení. Botox totiž zamezí přenosu nervového vzruchu na sval a tím omezí zvýšenou činnost potních žláz, a to až na jeden rok.

Pokud tedy máte pocit, že vám přípravky pocení jen tak nezabírají, vyzkoušejte aplikaci botoxu.