Jelikož se před zákrokem nemůžete opalovat a po zákroku musíte pokožku chránit před slunečním zářením, je nejlepší podstoupit laserovou epilaci právě teď v zimě. Navíc chloupky před epilací by měly být aspoň 1 mm dlouhé, takže v zimě je snadněji schováte pod vrstvy oblečení.

Proč se nesmím před zákrokem opalovat?

Opálená kůže obsahuje více pigmentu. Laserový paprsek cílí sice na kořínek chloupku pod pokožkou, světelný paprsek ale prochází skrze kůži. Na té opálené by tak mohly vzniknout světlé fleky v důsledku absence chloupku.

Proč musí být chloupky 1 mm dlouhé?

Asi 6 týdnů před epilací byste chloupky neměli vytrhávat. Na ty delší chloupky se daleko lépe cílí laserový paprsek, protože je chloupek viditelnější. V letním období by vám zbytečně dlouhé chloupky mohly komplikovat život, zvláště ty tmavé (které jsou ale na zákrok ideální). Navíc zákrok je potřeba vícekrát opakovat, protože všechny chloupky nerostou nejednou.

Jak dlouho musím pokožku chránit před sluníčkem?

Pleť bývá několik dní po zákroku lehce zarudlá a podrážděná. Mohla by být tedy náchylnější k vyrážkám, které by mohly celý proces zkomplikovat. Proto je důležité v tomto období chránit místo zákroku před slunečními paprsky.

Přijďte na laserovou epilaci v zimě a užijte si léto bez starostí a bez chloupků!