Kuperóza nám zdravotně nijak neškodí, ale je může být nepříjemná. Projevuje se flíčky, jakoby pavoučky, které se ale velmi špatně maskují, protože mají sytě červenou barvu a leckdy na to ani make-up nestačí. Navíc se mohou objevovat i v dekoltu nebo na rukou a nohou, kde si většinou make-up nenanášíme. Jak a proč vznikají a jak se s tím dá bojovat?

 

Jak vůbec rozšířené cévky vznikají?

Máte pocit že se vám rozšířené cévky objevily z čista jasna? Nejčastěji se vyskytují na obličeji nebo v dekoltu. Nicméně mohou se objevit všude na těle. Jejich příčinou je tzv. kuperóza, tedy onemocnění drobný cév. Ty při kuperóze praskají, protože nejsou tak pružné, jak by měly být. Když cévka praskne, na povrchu kůže se to projeví jako červená skvrnka.

Pomůže prevence?

Abychom případným flíčkům vůbec předešli, je pár věcí, které stojí za vyzkoušení. Vliv na kuperózu může mít vitamín C, pokud je ho nedostatek. Takže zvýšený příjem tohoto vitamínu může pomoci. Krém s UV faktorem by sice měl být samozřejmostí, ale spousta lidí to tak nebere. Jestli vás tedy trápí červené flíčky, je určitě dobré s tím právě teď začít.

 

Jak zákrok probíhá?

O vše se postará vysokovýkonný cévní laser. Princip je velmi jednoduchý. Laser reaguje na červené krevní barvivo, působením tepla pak žilku opět rozšíří a ta se vstřebá. Dokážeme odstranit žilky až do síly 2 mm. Laser je ale vhodný i na vrozené krevní skvrny (tzv. ohně), červené jizvy nebo strie.

Zákrok nebolí, maximálně je lehce nepříjemný, takže obavy mít nemusíte. Po zákroku je potřeba, abyste poctivě dodržovali pokyny, které dostanete od našich lékařů. Místo je také niutné chránit před slunečním a UV zářením.

Také vás trápí rozšířené žilky? Už tomu tak nadále být nemusíte. Objednejte se k nám na laserový zákrok a dejte jim sbohem.