​Mezoterapie je jednou z metod omlazení pleti. Při mezoterapii dochází k intenzivní hydrataci pokožky, což konkrétně zaznamenáte jako vyšší elasticitu, pevnost a znatelně jemnější povrch kůže. Mezoterapii je možné aplikovat na povadlou kůži tváří, čela, brady, krku, dekoltu nebo třeba hřbetů rukou. Velkou výhodou je rychlost a nebolestivost zákroku.

Jak mezoterapie probíhá?

Mezoterapie probíhá injekčním zaváděním účinných látek přímo do povrchových vrstev pokožky. Složení aplikovaných roztoků se liší podle toho, co je cílem ošetření. Obsahují kyselinu hyaluronovou, vitamíny, aminokyseliny a stopové prvky tolik potřebné pro naši pokožku.

Nemusíte se bát bolestivosti zákroku. Jedná se jen o velmi málo invazivní metodu. Přesto může být injekční aplikace nepříjemná. Chcete-li se tomu vyvarovat, nechte si před zákrokem nanést anestetický krém, díky kterému bude celé ošetření ještě komfortnější.

Dlouhá rekonvalescence není nutná

Bezprostředně po ošetření je pokožka lehce zarudlá, to ale po několika hodinách mizí. Mohou se objevit malé stroupky či miniaturní modřinky, ty se ale brzy vstřebají. Po zákroku není nutná nijak zvlášť velká obezřetnost. Hned druhý den si můžete na pleť nanést make-up. Doporučuje se však ošetřovanou část těla nevystavovat slunečnímu záření alespoň 1-2 dny od zákroku. Pleť vhodně chraňte krémy s vysokým faktorem.

Aplikace může být jednorázová, nebo se opakuje 2 - 3krát k dosažení optimálních výsledků. Interval mezi jednotlivými sezeními je 1 - 4 týdny (dle typu použitého přípravku). Udržovací ošetření je možné provádět již v kratších intervalech individuálně dle vaší potřeby. Doporučuje se opětovná aplikace jednou ročně.