Abyste si léto mohli užít bez obav a neomezovaly vás strie, začněte s jejich léčbou právě teď na jaře. Sice se nedají odstranit úplně, ale jejich projev se dá zmírnit. Pomůže na to aplikace roztoku StretchCare, jehož základem je kyselina hyaluronová.

Poškození je nenávratné, ale dá se zmírnit

Strie se většinou objeví po náhlém roztažení kůže v důsledku přibrání váhy. U žen se to většinou děje během těhotenství, u mužů například po přibrání svalové hmoty, může za to samozřejmě ale i obezita. Roztažením kůže ubyde kožní vazivo pod pokožkou, a tím se ztenčí a roztáhnou elastická a kolagenová vlákna. Jedná se o trvalé poškození kůže a vše se děje pod povrchem, kůže navrchu poškozená není.

Mezoterapie StretchCare

Strie jdou odstranit i technicky, a to laserovou metodou, která zabírá na světlé strie například na prsou. Další možností je mezoterapie neboli aplikace roztoku do podkoží. Roztok se skládá především z kyseliny hyaluronové, další důležitou složkou je DimethylAminoethanol (DMAE), vitamín B5, měď a zinek.

DMAE dokáže stáhnout poškozená kolagenová vlákna pod kůží a kyselina hyaluronová nastartuje novotvorbu elastinu a kolagenu. Ostatní složky se pak postarají o sjednocení barvy strií s okolní kůží.

Injekcí, ale bezbolestně

Roztok StretchCare se aplikuje pod kůži malými tenkými jehličkami do hloubky asi 1–3 ml a není vůbec bolestivé. To, jakou dávku přípravku zvolíme, záleží především na rozsahu poškození kůže. Ideální jsou 3 ošetření během prvního měsíce léčby, pak už vám stačí jedna aplikace za měsíc.

Vyzkoušejte novou metodu v boji proti striím a užijte si léto bez obav.