Příčiny vzniku akné

Akné způsobuje zvětšení mazových žláz spojené s nadměrnou produkcí mazu. Současně dochází k hromadění odumřelých buněk na povrchu kůže, které vytvoří zátku, ta nepustí maz ven. Ložiska mazu v kůži se snadno zanítí, v důsledku toho se v postižených oblastech tvoří pupínky, komedony a zánětlivé uzlíčky.

Akné je časté během dospívání. U chlapců i dívek má akné na svědomí zvýšená produkce mužských hormonů, která dospívání provází a vede ke zvýšené funkci mazových žláz.

U většiny lidí akné vymizí během dvacátéhotřicátého roku života, nikdo nedokáže určit, jak dlouho konkrétní jedinec bude akné trpět. V některých případech přetrvává až do čtyřicátého, padesátého roku života.

Na klinice Esthé Laser k léčbě akné používáme

  • ošetření vysokovýkonným laserem,
  • místní léky, které se aplikují lokálně na postižená místa,
  • u závažných forem akné volíme celkovou léčbu antibiotiky, léky s účinnou látkou odvozenou od vitamínu A (tato léčba je vyhrazena pro závažné formy akné, pokud je tendence k jizvení) nebo doporučíme změnu hormonální antikoncepce. Většinou je vhodná kombinovaná léčba, tak aby se účinky vhodně doplňovaly.

Kterými lasery stav akné výrazně zlepšíme

Laser SmoothBeam, Candela

Ošetření laserem SmoothBeam od americké společnosti Candela tlumí činnost mazových žláz, čímž eliminuje hlavní příčinu vzniku akné.

Ideální jsou 3 až 4 ošetření s odstupem 3 až 4 týdnů. Léčba má skvělé výsledky a výsledný efekt vydrží 12 až 18 měsíců. Mazové žlázy se po ošetření zmenší, zánět se zmírní a rychleji se hojí. Laserová léčba výrazně a dlouhodobě zlepšuje projevy akné ve všech jeho fázích.

Ošetření laserem můžeme k zesílení účinku kombinovat s chemickým peelingem, který odstraní svrchní zrohovatělou vrstvu kůže, čímž dojde k uvolnění zátek - komedonů a maz se lépe uvolní.

Pokud SmoothBeam kombinujeme s chemickým peelingem, střídáme tato ošetření po 14ti dnech.

eMatrix

Několik ošetření radiofrekvenčním přístrojem eMatrix zmenší póry a výrazně zlepší vzhled  jizev po akné.
Ke zlepšení stavu jizev po akné používáme s velmi dobrými výsledky také frakční CO2 laser. Zákrok je někdy vhodné opakovat.

Biostimulační laser

Biostimulační laser podporuje hojení, je vhodný k léčbě lehčích forem akné a ke zmírnění zánětu.

 

 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.