Pleť v zimě trpí a následkem chladu a velkých změn teplot se vysušuje. Proto je potřeba o ni pečovat a správně ji hydratovat i během chladnějšího období. Máme pro vás několik tipů, jak na to.

Hydratace vládne světu

V zimě je naše pokožka sušší, a tak ji musíme podpořit hutnějšími krémy nebo olejíčky. To, že by krém na obličeji mohl „zmrznout“ je ovšem výmysl, rozhodně se není čeho bát.

Pokud máte mastnou pleť a myslíte si, že není třeba ji mazat, opak je pravdou. Čím je pleť sušší a má méně vláhy, tím více se začne mastit, aby to vykompenzovala. A čím mastnější pleť máte, tím více ji chcete vysušit, je to začarovaný kruh.

Takže hydratujte za každých okolností.

Výživa jako nadstandard

Kromě čištění a hydratace si naše pleť čas od času zaslouží i nějakou tu nadstandardní péči. Například v podobě masky. Na zimu je ideální výživová maska, kterou lze koupit i v drogerii. Dopřejte si ji jednou týdně a vaše pokožka vám poděkuje.

Mezoterapie hydratuje do hloubky

Další možností v nadstandardní péči je mezoterapie, neboli hloubková hydratace.

Účinnou látkou je zde kyselina hyaluronová, která je přírodního původu, takže vaši pleť nezatíží cizími látkami. Na rozdíl od krému se zde látka dostane až do střední vrstvy pokožky, není jen na povrchu.

Aplikace je bezbolestná a efekt je dlouhodobý, první tři ošetření by se měla provést v rozmezí 5 měsíců, další stačí pak jen jednou za rok.

Ochranný faktor nejen na horách

Přestože slunce v zimě moc nehřeje, svítí pořád. A když svítí, vysílá na nás své paprsky, před kterými je potřeba se chránit. Většina krémů nebo make-upů dnes již standardně obsahuje SPF aspoň 15. Někdo ovšem používá SPF krém i navíc jako samostatnou vrstvu.

Hydratujte zevnitř

Hydratovat pleť zevnitř? Jak na to? Jednoduše – stačí pít dostatek tekutin, aspoň 2 litry denně. Co pleti moc neprospívá jsou slazené umělé nápoje ve velkém množství, to samé platí o alkoholu, který pleť přímo dehydratuje. Pokud nejste fanoušky vody, zkuste neslazené čaje, nebo slaďte aspoň medem.

Nezapomínejte se o svou pleť starat i v zimě!