O vlastnostech, schopnostech a užití botoxu, neboli botulotoxinu se to hýří mýty. Pojďme si vyjasnit ty nejčastější.

 

"Pokud si nechám botoxem zvětšit rty, budou vypadat nepřirozeně jako „kachna“."


Toto je nejčastější mýtus vůbec. Botulotoxin se k vyplňování rtů vůbec nepoužívá. Botulotoxin má schopnost omezit hybnost svalů (nejen) v obličeji, omezit nežádoucí mimiku v obličeji, vyhladit tak vzniklé vrásky.

"Aplikace botoxu bolí."

Botulotoxin se aplikuje jehličkami tak malinkými, že vpich je takměř bezbolestný. Máte-li přeci jen z bolesti obavy, je možné na pleť před zákrokem natřít anestetický krém, který ji znecitliví. Poté už se bolesti opravdu obávat nemusíte.

 

"Je mi 30, takže na botox mám ještě času dost."


Otázka věku je velmi individuální. V tomto ohledu hraje značnou roli genetika a vaše předpoklady. Existují klienti, kteří k nám pro aplikaci botulotoxinu přišli už v 28 letech. Někteří lidé nemají vrásky až do 35 ti. Podstatné, co hraje roli je váš pocit. Je-li aplikace botulotoxinu přínosem a splní vaše požadavky na vzhled, je v pořádku, že takovou proceduru podstoupíte.

"Botulotoxin mi změní výraz tváře a už to nebudu já."


Opět jeden z velkých mýtů. Botulotoxin je jedna z nejméně invazivních estetických procedur. Rozhodně se nejedná o plastickou chirurgii, nebo jakékoli vkládání implantátů do těla. Dobrý lékař a profesionální estetický odborník z vás „voskovou figurínu“ rozhodně neudělá.

 

"Jak půjdu na botox jednou, budu muset chodit pořád."

 

Jelikož aplikace botulotoxinu není invazivní zákrok, nevyvolává v klientech jakoukoli závislost. Na proceduru se ovšem opravdu chodí opakovaně. Ovšem ne z důvodu závislosti, ale z důvodu udržení žádoucího vzhledu. Po první aplikaci vydrží výsledek 3-6 měsíců, poté stačí opakovat jednou za 6-12 měsíců.

 

Botulotoxin je vhodný pouze na vyhlazení vrásek

Látka má ve skutečnosti mnohé využití především v medicíně. Estetická medicína pokrývá opravdu jen zlomek využití botulotoxinu. V estetické medicíně je botox opravdu používán především pro vyhlazení vrásek, ale také je velmi oblíbený jako řešení nadměrného pocení. Ať už v podpaží, na čele, v dlaních, a kdekoli jinde. Aplikace probíhá miniaturními jehličkami, stejně, jako při aplikaci proti vráskám.

 

Zaujala vás některá ze schopností botulotoxinu? Na naší klinice Esthé Laser Clinic jsme opravdovými specialisty v oboru. Pomůžeme vám jak s vyhlazením vrásek, tak s vypořádáním se nadměrného pocení. Neváhejte se na nás obrátit, jsme tu pro vás!