Jedním z nejžádanějších zákroků moderní laserové medicíny je laserová epilace. Důvody jsou zřejmé, v bikinách jsou chloupky přinejmenším neestetické.  Pro ideální výsledky a pocit „dětské prdelky“ se musíme chloupků začít zbavovat systematicky a opakovaně už teď, na konci zimy.

Nepříjemné a časté holení, vytrhávání strojkem, popálení voskem… Že vám to připadá povědomé? Bodejť by ne, hon za dokonale hladkou pokožkou je každodenní rutinou každé ženy. Ale pozor, naopak odstraňování chloupků moderními způsoby už dávno není pouze výsadou žen a vyšších vrstev. Možnost zbavit se nežádoucího ochlupení efektivně, dostupně a téměř bezbolestně, kromě žen dnes totiž ocení nejen cyklisté a metrosexuálové, ale třeba také muži trpící nadměrným ochlupením.

Jaké existují metody epilace?

Způsobů, jak upravovat drobné i výraznější chloupky je hned několik. Mnohé z nich dokonce zvládnete sami v pohodlí domova. Výsledky často ale bohužel úměrně odpovídají odborností provedení. Na výběr máme vytrhávání chloupků strojkem, voskem, cukrovou pastou… Efekt obvykle setrvává od 3 do 6 týdnů. Oproti běžnému holení, které je nutné opakovat téměř ob den, je to jistě pozitivní výsledek. Co když ale existuje i mnohem účinnější, a hlavně pohodlnější varianta?

Existuje. Jmenuje se laserová epilace. Jedná se o zákrok, který je prováděn za použití moderních technologií. I zde máme na výběr ze dvou variant – laseru a IPL (Intensivní pulsní světlo). Monochromatické lasery pracují na principu tzv. selektivní fototermolýzy. Melanin, obsažený ve vlasových folikulech, pohltí energii paprsku, dochází k tepelné reakci a poškození folikulu. Každou aplikací trvale ubývá asi 20 % ochlupení. Laser se k těmto kosmetickým účelům používá pouze ve zdravotnických zařízeních. Jedním výbojem ošetříte plochu o 1 cm2.

Oproti tomu s IPL, polychromatickým světlem z xenonové výbojky, může manipulovat i kosmetička. Od laseru se liší nutností používání odpovídajících filtrů, které brání průniku nežádoucích vlnových délek. Plocha ošetřená jedním výbojem je až 10 cm2.

Jaký účinek mohu od laseru očekávat?

Nejlepší účinek má laserová epilace GentleLase nebo IPL na tmavší chloupky, ve kterých je dostatek pigmentu pro proběhnutí reakce. Šedé a světlé chloupky se odstraňují podstatně hůře a déle. Asi po pěti opakováních se budete z hladké pokožky těšit už navždy. Abyste zjistili, zda je pro vás ošetření laserem to pravé, konzultujte případný zákrok s odborníkem na naší klinice.

Udělejte radost sobě nebo svým nejbližším dárkovým poukazem na laserovou epilaci