Určitě to dobře znáte. Přijdete večer pozdě domů, dáte si sprchu, odlíčíte se a jdete spát. Na čištění obličeje prostě nezbyde čas. Přitom se jedná o velmi důležitý krok. Myjete si tělo, hlavu, tak proč ne i obličej?

Odlíčení versus čištění

Nejdříve si vysvětlíme rozdíl mezi odličováním a čištěním pleti. Odlíčení je prostě jen sundání makeupu, většinou pomocí vatových tampónků a odličovací vody. Jenže odlíčená a vyčištěná pleť není to samé. Po odlíčení je ještě potřeba pleť vyčistit například čistícím gelem nebo pěnou, aby se smyly zbytky makeupu a aby se pročistily póry. Odličovací voda sice působí na makeup, ale ne na jiné potřeby pleti.

Proč je tedy potřeba čistit?

Tělo si myjete denně, vlasy minimálně obden. Tak proč si nemýt i obličej, když je daleko více vystavovaný všem okolním vlivům po celý den. Na zbytku těla máme oblečení, ale na obličej působí například smog, déšť nebo třeba výpary z vaření jídla. Proto je důležité použít i speciální mýdlo na pleť. Tady ovšem pozor, klasické mýdlo na pleť rozhodně nepoužívejte, pleť by nevyčistilo, akorát by ji vysušilo a podráždilo.

Čistá pokožka, krásná pokožka

Pokud pleť pravidelně čistíte alespoň jednou denně, promítne se to do jejího krásného vzhledu. Bude vyčištěná do hloubky, pupínky tedy nebudou mít z čeho se tvořit. Vyčištěná pleť daleko lépe vstřebává krémy a séra, takže se zvýší jejich účinek. Čistá pleť je daleko lépe hydratovaná, je tedy vypnutější, zářivější a působí mladistvěji.

Říká se, že potřeba aspoň pár týdnů si zvyknout na něco nového a dalších pár týdnů, aby se z toho stal zvyk. To rozhodně stojí za vyzkoušení, co myslíte?

Pokud byste svou pleť chtěli pro začátek vyčistit skutečně do hloubky, vyzkoušejte naši laserovou gelovou masku, která navíc i hydratuje.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.