Snad všichni redaktoři Blesku, Extra nebo Novinek si myslí, že se botulotoxinem dají nafouknout tváře, zvětšit rty nebo dokonce hýždě. Kdykoliv vidí opuchlou celebritu, je jim jasné, že to přehnala s botoxem.

Jak to je?

V březnu se objevil na Novinkách.cz článek o falešné lékařce, která klientkám “místo kýžených botoxových injekcí do hýždí a boků vpichovala směs roztoku na rychloopravu pneumatik.”

Pravdou asi je, že jim do těla píchala nějaký sajrajt, ale postižené si nemyslely, že jde o botox, domnívaly se, že to je lékařský silikon.

Když soutěžící Lenka v Prostřeno ostatním přiznala, že chodí na botox, měl k tomu Václav Vydra komentář: “A já myslel, že má ty rty od přírody.”

Nebo titulek v Blesku “Courteney Cox už není opuchlá! Botox splaskl?” a v Extra “Mladík kvůli botoxu nemůže ani zavřít pusu: Přesto chce pořád větší rty!”

Redaktorům, kteří o tématu píší, by měl konečně někdo vysvětlit, jak botulotoxin funguje, že s tímto neurotoxinem opravdu nelze zvětšit rty ani nafouknout hýždě do obřích rozměrů.

 

Proces vyhlazení

Botulotoxin se vpichuje v mikroskopickém množství do svalu, aby blokoval nervosvalový přenos a vyhladil tak některé mimické vrásky, například vrásku mezi obočím nebo vějířky kolem očí. Používá se také u dětí po mozkové obrně k uvolnění svalových křečí nebo v očním lékařství.

Cílem ošetření botulotoxinem samozřejmě není znehybnění obličeje. Klienti, kteří k nám chodí na aplikaci botulotoxinu vypadají zcela přirozeně, mají mimiku. Ale jsou i pracoviště, kde vám za peníze udělají z obličeje nehybnou masku.

Rty se ve skutečnosti zvětšují injekčními výplněmi na bázi kyseliny hyaluronové, což je látka tělu vlastní, která na sebe váže vodu. Když se to s výplněmi přežene, rty jsou nepřirozeně nafouklé. Hýždě se zvětšují silikonovými implantáty nebo vlastním tukem.

Volný lékařský silikon ani jiný nevstřebatelný materiál do rtů ani jinam rozhodně nedoporučujeme, riziko vážných zdravotních komplikací je příliš velké.

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.