Dermatoskopie je lékařský nástroj sloužící pro diagnostiku pih, znamének a jiných útvarů na pleti a kůži. Tato profesionální lékařská metoda vyšetření zkoumá projevy na vaší kůži díky speciálně upravené osvětlené lupě. Dermatoskop se používá především pro svou schopnost zvětšit objekt až 50x. Toho lidské oko samozřejmě schopno není. Díky speciálně upravené optice je schopen najít veškeré nerovnosti a odhalit potenciální rizika i na kůži, která je na pohled zdravá. Neomylně najde a rozliší maligní i nemaligní oblasti a ochrání vás tak před možnými riziky.  

Vyšetření se rozhodně nemusíte obávat. Je rychlé a jedná se opravdu pouze o prohlídku, nikoli o odstraňování nálezů. Bolest vás tedy nečeká. Za to vás čeká dobrý pocit, že jste se nechali zkontrolovat odborníky! 

Analýza útvaru dopomáhá také k určení co nejvhodnějšího odstranění, či napoví, zda je znaménko vhodné ponechat.  

Náš dermatoskop

Digitální dermatoskop Medicam 800HD je patentovaný mikroskop pro diagnostiku kožních úkazů. Sestává se z mikro čočkové kamery, která umožňuje 20x-70x přiblížení s funkcí automatického zaostření.  Součástí dermatoskopu je diagnostický software, který podá lékaři všechny potřebné informace pro diagnostiku.

Výhody dermatoskopu jsou tedy: 

  • 50 x zvětšený obraz 

  • Rychlost vyšetření 
  • Pomoc při rozhodování o odstranění 
  • Neinvazivní vyšetření 

Díky vyšetření předcházíme vzniku rizikových změn ve znaménkách, pihách a dalších útvarech na kůži, včetně melanomů. Riziková znaménka poté odstraňujeme nejčastěji Alexandritovým laserem.  

Objednejte se do poradny, ideální čas pro kontrolu je kdykoli, ale odstranění rizikových útvarů doporučujeme především na podzim, v zimě či na jaře, kdy případnou ránu nevystavujeme slunečnímu záření. 

Těšíme se na vás. 

Vaše Esthé Laser Clinic 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.