Čím je pleť starší, tím je v ní méně kolagenu a dalších látek, které jsou zodpovědné za její hladkost a pružnost. První mimické vrásky můžete objevit už před třicátými narozeninami, postupem času se prohlubují.

Na co si dát pozor, abyste si vrásky zbytečně nepřidělávali?

Pryč s cigaretou

Ne nadarmo se kouření říká zlozvyk. Neškodí nejen našemu zdraví, ale i naší pleti. Ovlivňuje totiž strukturu buněk pod kůží, ty u sebe pak tolik nedrží, a tím je pleť povislejší. Také ovlivňuje i funkci cév, které jsou zodpovědné za správné prokrvení pokožky.

Sluneční záření

Sluníčko, léto a opalování prostě patří k sobě. Ale nezapomínejte si pleť mazat krémem s UV faktorem, který ji ochrání před tou škodlivou částí slunečních paprsků. Během roku, a to i v zimě, také používejte krémy nebo make-upy s ochranným faktorem, vaší pleti to rozhodně prospěje.

Sklenku vína ano, láhev ne

Na sklence vína není nic špatného, spíš naopak. Ovšem nadměrné pití alkoholu pro vás není dobré i z hlediska stavu vaší pleti. Alkohol totiž pleť vysušuje, a tím může způsobit vznik akné a vrásek.

Pijte a mazejte

O důležitosti pitného režimu tu už nějaké to slovo padlo. Ideálně byste měli vypít tak dva litry tekutin denně. Pleť se dá ale hydratovat i zvenčí, a to pravidelným používáním hydratačních krémů. Jako dodatkovou péči vyzkoušejte hydratační masky nebo séra, kde je hydratační účinek zaručen a pleť je pak krásně hladká a vypnutá.

Starejte se o pleť jako o vlastní

To že se o svou pleť nepečujete se postupem času na pleti zřejmě projeví. Pravidelně ji čistěte a mazejte hydratačními krémy. Důležité také je odlíčení pleti před spaním, aby mohla v noci v klidu regenerovat.

No stress

Vlivem psychiky na stav pleti se zabývá už i samostatný vědní obor – psychodermatologie. Nadměrný a hlavně dlouhodobý stres se na pleti rozhodně projeví. Jednou z možností je akné, tou další jsou vrásky. Nezapomínejte tedy čas od času odpočívat a taky kvalitně spát.

Jak vidíte zdravý životní styl, kvalitní péče a dostatek odpočinku jsou klíčem ke krásné pleti :)

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Jak na vypadávání vlasů?  – Esthé Laser Clinic

Jak na vypadávání vlasů?

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.