Při poruše tvorby melaninu, tedy pigmentu určujícího barvu pleti, vznikají pigmentové skvrny. Objevují se na obličeji, dekoltu a na hřbetech rukou. Svůj podíl na tvorbě skvrn mají nejčastěji hormony, ale i solárium nebo intenzivní sluneční paprsky. Díky alexandritovému laseru jdou však skvrny bezbolestně odstranit.

Laser Alex

K odstranění pigmentových skvrn je nejlepší alexandritový laser. Různé krémy a séra jsou ideální spíše jako doplňková péče. Laserová metoda je účinná, bezbolestná a nebojte se, nezanechává jizvy. Cenově se odstranění pohybuje v rozmezí 1 500–5 000 korun. Co se týče počtu opakování, tak dvě až čtyři ošetření jsou dostačující.

Bez bolesti

Jako první vám naneseme anestetický krém, který kůži znecitliví, abyste necítili žádnou bolest. Laserový paprsek se poté zamíří na tmavý pigment pod kůží a svým působením ho rozstřelí na malinkaté částečky. Ty se pak z těla odplaví pomocí bílých krvinek. Zbylé částečky vytvoří na povrchu kůže stroupek.

Mazat a neškrábat

Je důležité stroupek nijak neškrábat ani neslupovat, zhruba tak do týdne zmizí sám a nezanechá po sobě jizvu. Také vám předepíšeme mast s antibiotiky, je tedy potřeba místo zákroku pravidelně promazávat. A samozřejmě byste se měli vyvarovat přímému slunečnímu záření.

Zbavte se pigmentových skvrn bezbolestně pomocí alexandritového laseru!