Jak vznikají pigmentové skvrny a jak je odstranit?

Za pigmentové skvrny může nahromaděný pigment melanin, často ruku v ruce s užíváním hormonální antikoncepce, častými návštěvami solária nebo užíváním některých léků. Na místech, která jsou často vystavována slunci, tedy například v dekoltu, na obličeji či na rukou, vznikají ale pigmentové skvrny i v souvislosti věkem. K odstranění pigmentových skvrn používáme nejčastěji alexandritový laser.

 

Kdy odstranit pigmentové skvrny?

Odstranění pigmentových skvrn laserem je rychlé a takřka bezbolestné. Běžně je cítit jen drobné štípnutí.

I přesto, že po zákroku zbyde jen stroupek, který je třeba řádně mazat, má odstraňování skvrnek svá pravidla. Jelikož je nezbytné, aby pleť nebyla opálená, je ideální znaménka odstraňovat právě na jaře.

Melasma, pigmentové skvrnky vznikající obvykle v důsledku používání hormonální antikoncepce, se objevují zejména na obličeji. Jejich odstranění je složitější a v tomto případě může pomoci chemický peeling. Ideální doba na jeho provádění ale zůstává stejná. Tři týdny po zákroku by měla být pleť navíc chráněna před slunečním zářením.

Více informací o odstranění u nás na klinice naleznete zde: https://www.esthe-laser.cz/odstraneni-pigmentovych-skvrn/

Ozvěte se nám a společně najdeme to nejvhodnější řešení pro váš estetický problém.

Tým Esthé Laser Clinic

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.