Známá trojice procedur, které používáme k omlazení pokožky. Pojďme se podívat podrobněji, jak pracuje každá zvlášť, k čemu přesně se hodí a jakou sílu mohou mít, když se vhodně nakombinují.

Rychlé vyhledávání:

 

Společným jmenovatelem pro mezoterapii, botulotoxin a kožní výplně jsou vrásky. Všechny tři procedury totiž využívá estetická medicína k jejich zjemnění nebo úplnému vyhlazení. Každé ošetření funguje na jiném principu a je vhodné pro jinou oblast. Jak se liší a co je spojuje?

Mezoterapií a kožními výplněmi se nazývají preparáty, ve kterých hraje hlavní roli kyselina hyaluronová. Hyaluronan je látka, která se běžně vyskytuje v lidském těle, protože tvoří hlavní složku mezibuněčných tkání. Nejvíce jí máme v očním sklivci, vyskytuje se třeba v pupečníkové šňůře a hojně také v kůži. Dokáže na sebe skvěle vázat vodu, což znamená, že ovlivňuje především hydrataci, tj. elasticitu pokožky.

Dermální fillery – hyaluron vyplňuje vrásku

S věkem nám hyaluron z kůže přirozeně mizí. A protože hyaluron je důležitý mimo jiné i pro tvorbu kolagenu, odráží se to i na svěžesti pokožky. Kůže ztrácí objem, uvadá a nemá sílu bránit gravitaci, aby konala své dílo. Korektivní dermatologie proto využívá různých molekulárních typů hyaluronu k tomu, aby tyto procesy zvrátila, a dokonce nastartovala v buňkách energii pro vlastní obnovu.

 

Při výběru materiálu k podkožní aplikaci jde zjednodušeně o velikost molekul ve vybraném preparátu. Ty s většími molekulami jsou vhodnější pro dodání objemu celým obličejovým partiím, ty s menšími jsou zase lepší pro korekci jemnějších vrásek. Souběžně jde také o to, který materiál do jaké podkožní vrstvy vpravit – mluvíme tu o jemných nuancích v řádu desetin milimetrů. Zkušení lékaři dokážou velmi přesně určit, jaký typ výplně pro kterou vrásku vybrat a jak ji jehličkou dostat na správné místo. Výplně pomocí kyseliny hyaluronové vám poslouží především pro spodní polovinu obličeje. Skvěle si poradí např. s hlubšími nosoretními vráskami nebo vráskami kolem úst z častého úsměvu.

Úsměv ve článku Slavné trio: mezoterapie – botulotoxin – kožní výplně – Esthé Laser Clinic

Mezoterapie – hyaluron přenáší aktivní látky

I při mezoterapii se do pokožky mikroinjekčně vpichují produkty na bázi kyseliny hyaluronové. Tady má ovšem zmiňovaný hyaluron trochu jinou funkci. Zatímco při vyplňování fyzicky „zabere“ prostor pod vráskou a tím ji nadzdvihává a koriguje, při mezoterapii slouží především k přenášení aktivních látek do pokožky. A to opět díky tomu, že na sebe skvěle váže vodu.

 

Fotografie Hyaluron přenáší aktivní látky – Esthé Laser Clinic

 

Používané preparáty obsahují koktejl vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Pomocí ultratenkých mikroinjekcí dostane lékař látku do střední vrstvy kůže, kde může pleť hloubkově hydratovat a nastartovat tvorbu vlastního kolagenu. Tímto způsobem potom mezoterapie vyhladí nebo zredukuje jemné až středně hluboké vrásky prakticky kdekoli. Pleť se vyživí a na pohled pak působí svěžím dojmem.

 

Botulotoxin – zrelaxuje svaly a uvolní vrásky

Botulotoxin se také aplikuje mikrovpichy. Zjemnění vrásek ovšem dosáhne neurologickou cestou. Jako neurotoxin prostě zablokuje přenos nervového vzruchu do mimického svalu. Namáhaný sval se tak přestane stahovat a s jeho uvolněním se „rozplyne“ i vzniklá vráska. Ideálně se používá pro horní část obličeje – skvělé výsledky má především na mračivé vrásky mezi obočím, vějířky kolem očí nebo starostlivé vrásky na čele. A tady je např. prostor pro doplnění mezoterapií. Pokud vráska povolí, ale stále je viditelná, mezoterapie dodá pleti potřebnou hydrataci a živiny a ty dokončí zbytek.

 

Když se svěříte do péče zkušeného specialisty, nemusíte se při aplikaci botulotoxinu obávat nehybné masky místo obličeje. Všechna jmenovaná ošetření jsou ohleduplná a jejich cílem je přirozený vzhled, který vás bude těšit. Jen pravý odborník s mnohaletou praxí dokáže přesně odhadnout vhodnou dávku i metodu ošetření.

Fotografie Zrelaxuje svaly a uvolní vrásky – Esthé Laser Clinic

 

V přirozenosti je krása

Trio procedur má jednu podstatnou a sympatickou výhodu – výsledky vám nezůstanou na věky věků. Estetická medicína nemůže slibovat věčné mládí a ani nechce. Jejím hlavním posláním je krása a přirozenost, které jdou ruku v ruce s vaším věkem. A proto se i efekt aplikovaných látek postupem času vytratí. Kyselina hyaluronová i další látky se vstřebají, botulotoxin vyprchá. Bylo to tedy vůbec k něčemu? Jistě že ano. Vaše pleť byla vhodně vyživená, procesy vlastní kolagenové tvorby probíhaly, sval si připomněl, že není potřeba ho tak silně namáhat.

S přibývajícím věkem se lidský obličej mění, ubývá hmoty, a dokonce i kostní tkáně. Trvalé změny pomocí nevstřebatelných kožních implantátů se tomu přizpůsobit nedokážou a výsledek, který vás těší teď, by po letech už zdaleka nemusel. Šikovný a empatický lékař zajistí, že budete stárnout s grácií, protože to je jeho hlavní poslání. Ano, tak, jak se cítíme uvnitř, působíme i navenek. Funguje to ovšem i naopak. Jak se cítíme navenek, propisuje se i dovnitř.

 

Máte jakékoliv dotazy? Neváhejte se na nás obrátit.
Vaše Esthé Laser Clinic

Zarezervovat termín zákroku

 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk – Esthé Laser Clinic

Ruce stárnou rychle. Prozradí náš skutečný věk

Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.