S blížícím se létem kromě hubnutí do plavek také řešíme, co vše můžeme udělat pro zdraví svoje a své pokožky. I v oblasti péče o pleť se vyplatí dát na rady výživových specialistů.  Platí totiž, že vnitřní stav organismu, a tudíž jistě i strava, se přímo odráží na vzhledu naší pokožky. Zde jsou čtyři rady pro bezproblémové přečkání léta ve zdraví, ať už u vody nebo v kanceláři.

1. Voda je základ

Voda je základní složkou našeho organismu a její nedostatek se samozřejmě podepisuje i na stavu naší pleti. Zdravá a hydratovaná pokožka září, je napnutá a bez zarudnutí. V létě mnohem snáz dochází k dehydrataci organismu i pleti. Musíme si proto důkladně hlídat pitný režim a při pobytu venku na slunci ho oproti běžným 2,5l ideálně zdvojnásobit. Také musíme doplňovat vypocené minerály, kohoutkovou vodu a osvěžující ovocné šťávy proto doplňte třeba jemně perlivou minerálkou.

2. Chraňte se před slunečními paprsky

Působení UV záření je o to zrádnější, že je okem neviditelné. Nezapomínejte proto, že na slunci byste měli pobývat jen nezbytně dlouhou dobu. Při záměrném slunění se pak rovnoměrně mažte opalovacím krémem s vysokým faktorem. Každá pleť je jedinečná a reaguje na sluneční paprsky jinak, někomu proto postačí oleje s faktorem 5, většina z nás ale potřebuje minimálně „pětadvacítku“. Při delším pobytu na slunci se chraňte i mechanicky, nestyďte se si do bazénu v Egyptském letovisku obléknout bavlněné tričko. Pokrývka hlavy při dlouhém pobytu na slunci a přes poledne je samozřejmostí.

3. Jezte „letně“

Kromě dostatku vody bychom měli ve vedrech dbát na výživu. Rozhodně se nehodí těžká masitá jídla, která zaměstnávají organismus a dlouho se tráví. Při letních radovánkách vsaďte spíše na lehké zeleninové a ovocné salátky, často svačte a pokrmy zapíjejte vodou. K bazénu si naporcujte a v izolační tašce či přenosné ledničce přineste třeba meloun. V horku vás příjemně ochladí, osvěží a navíc účinně hydratuje. Uvidíte, že za letní režim se vám odvděčí i vaše pokožka.

4. Osvěžujte nejen vodou

Myslete na to, že je potřeba nechat pleť pod nánosy krému a podrážděnou sluníčkem odpočinout. Dbejte proto na důslednou ranní a večerní očistu. Každodenním ošetřením pleťovou vodou a vatovými tampony pleti zajistíte dostatečný přísun kyslíku tolik potřebného k jejímu zdravému vzhledu. Oplachováním pokožky obličeje během pobytu na slunci také zabráníte přehřátí.