Podobně, jako my někdy cítíme jarní únavu, i naše pleť se po zimě těžko dostává ze zimního spánku. Vlivem chladného počasí a nedostatku slunečních paprsků se může zdát unavená a tak nějak bez života. Abychom ji perfektně připravili na nastávající léto, stačí, když se budeme na jaře řídit několika jednoduchými pravidly.

Proveďte jarní očistu

Pleť po zimě přímo prahne po výživě. Dopřejte jí, oč si žádá, a uvidíte, že se vám odvděčí zdravým vzhledem! Skvěle fungují pleťové masky, které pokožce dodají potřebou hydrataci a efektivně doplní přes zimu ztracené živiny. Složení masky volte podle toho, co máte vyzkoušené. Jste-li například alergičtí na citrusy, ani vaší pleti neudělají dobře. Účinná pleťová maska může být záležitostí pár korun, pokud si ji vyrobíte doma. Na jaře se doporučuje pročistit a nastartovat metabolismus pleti vhodnou kombinací základní složky masky (například, mléka či bílého jogurtu) a česneku. Hodí se i jemný peeling speciálními maskami s částečky.

Čistit, čistit, čistit!

Dalším způsobem, jak o pleť na jaře účinně pečovat, je používání vhodných hydratačních a vyživujících krémů a každodenní důkladné čištění. Nezapomínejte na to, že s přicházejícím létem je pleť vystavována stále vyšší m teplotám, a i když vám třeba přijde pravidelné ranní a noční čištění jako zbytečné (zvláště, když přece nepoužijete make-up), nezanedbávejte ho a dopřejte tak unavené a zpocené pleti možnost dýchat.

Se sluníčkem opatrně!

Určitě už jste slyšeli, že jarní sluníčko je zrádné. V čem je ale ošemetnější, než to letní? Prvním faktorem je pocit. Jarní větřík a teploty maximálně do 20 °C totiž sílu slunečních paprsků výrazně zkreslují a nám přijde, že sluníčko vlastně vůbec neopaluje a tudíž nemáme potřebu se před sluncem schovávat či chránit. Druhým faktorem je síla ozonové vrstvy. Ta je totiž oproti létu na jaře velmi proměnlivá, a tak je naše pleť nárazově vystavována opravdu velkým dávkám záření. Základem je tedy pleť chránit, používat krémy s vysokým faktorem a nechat pleť na dávky záření zvykat postupně. Při zvažování vhodné ochrany vždy pleti myslete na typ vaší pleti, který máte jistě vysledovaný. Zatímco jemná, světlá a pihatá pleť bude potřebovat ochranu vyšší, snědším typům často postačí například jen oleje s nízkým ochranným faktorem.

Dopřejte pleti profesionální péči

Chcete-li pleti dopřát takové menší jarní Vánoce, vyrazte za odborníky. Žádoucí je konzultace s odborníkem, který doporučí individuální postup péče pro konkrétní typ pleti. Například ošetření mezoterapií má skvělé omlazující účinky. Pleť totiž hydratuje, vrací jí její pružnost a stimuluje tvorbu nových kožních buněk, připravených na léto. Vykročte do nové opalovací sezóny s hedvábně jemnou, až dětskou, pletí!