Křečové žíly nás dokážou pořádně potrápit a je potřeba si na ně dávat pozor a chodit na pravidelné kontroly. Jejich příčina zatím není úplně známá, ovšem léčit se dají hned několika způsoby. Navštivte naši novou cévní poradnu, kterou vede MUDr. Libor Dvořáček.

Jak vůbec křečové žíly vznikají?

Křečové žíly neboli varixy jsou způsobeny hlavně oslabením cévních stěn. Když se zvýší krevní tlak, žíly se rozšíří, a tím dochází k nedomykavosti chlopní. Chlopně totiž fungují jako ventil a zabraňují zpětnému toku krve. Krev se pak nahromadí v žíle a zvýší tlak na žilní stěnu. Začíná to vznikem malých žilek, ale později se z nich mohou stát rozsáhlé plastické křečové žíly.

Varixy způsobují bolest dolních končetin, otoky, křeče a v extrémních případech i bércové vředy.

Co vám v poradně nabízíme?

Pomocí ultrazvuku vám provedeme diagnostiku rozsahu varixů a celkového stavu žilního systému, následně pak doporučíme vhodný individuální léčebný postup. U začínajících obtíží jsme schopni provést laserové zákroky a v krátkém časovém intervalu vás zbavíme obtíží.

Metody léčby

Existuje hned několik možností, jak křečové žíly vyléčit nebo je alespoň zmírnit. U nás na klinice provádíme tyto:

  • Skleroterapie – zde se injekčně odstraní povrchové rozšířené žilky
  • Laser V-beam – nežádoucí cévky se odstraní teplem laseru
  • Farmakoterapie (venotonika) – přepíšeme vám léky na posílené cévní stěny a zlepšení krevního oběhu
  • Kompresní léčba – zde se sníží tlak na žilní stěnu kompresí, aby se žíly dál nerozšiřovaly

Pokud vás také trápí křečové žíly nebo chcete mít jistotu, objednejte se do naší cévní poradny. Cena začíná na 500 korunách. Těšíme se na vás!