eMatrix

Princip metody spočívá v rozdílné energii a aplikaci záření na kůži. Subablační rejuvenace používá bi-polární radiofrekvenční záření, které penetruje přes kůži s maximálním účinkem pod povrchem kůže. Efekt paprsku je směřován do hloubky, povrch kůže zůstává téměř bez poškození. Účinek na kůži má konický tvar, na povrchu kůže je mikroskopický vstup paprsku a v hloubce se působení vějířovitě rozšiřuje. To je principiální rozdíl proti ablačním metodám, u kterých je poškozen povrch kůže ve stejném rozsahu jako hluboké vrstvy kůže s nutností jejího zhojení a regenerace.

 

 

 

 

 

 

 

Klinickým výzkumem bylo prokázáno, že při použití sublablační rejuvenace dochází k úpravě vrásek, strií a nepravidelností v textuře kůže způsobené slunečním zářením. Dochází taky k úpravě nerovností po akné a ke stažení rozšířených pórů. Procedurou lze dosáhnout dokonce zlepšení některých kožních potíží, jako ekzémů apod. Inicializuje se regenerace kůže s novotvorbou kolagenu. Tato metoda je vhodná pro všechny typy kůže i pro všechny typy pigmentace kůže. Efekt se projeví vymizením jemných a středních vrásek, zmírněním hlubokých vrásek, odstraněním barevných změn kůže a zlepšením elasticity a vzhledu kůže.

Podle charakteru a typu poškození kůže lze využít tří programů označených písmeny A, B a C. Program A používá jemnější energie s mělčím efektem a je určen pro méně poškozenou kůži. Po výkonu je povrch kůže téměř bez poškození. Program C stojí na druhém konci s vysokými energiemi, hlubším průnikem a intenzivním ošetřením. Po aplikaci se na povrchu kůže mohou vytvořit malé stroupky, které se pozvolna sloupnou.

Výkon k omlazení celého obličeje trvá kolem 20 minut a je minimální nebo žádné omezení po aplikaci. Zařazení do pracovních i mimopracovních aktivit je v podstatě okamžité. Doporučuje se ale ochrana kůže před slunečním zářením, stačí užívání krémů se silným ochranným UV faktorem (nad 30).

K dosažení maximálního efektu je potřeba tří aplikací s odstupem přibližně šesti týdnů a k udržování stačí opakování procedury cca jednou ročně. Efekt výkonu je vidět již po první aplikaci, nastartováním regeneračních procesů kůže se pozvolna zvýrazňuje v následujících týdnech. Výkon není bolestivý, pacienti ho dobře tolerují a udávají pouze pocit tepla nebo jemného píchání. Po aplikaci může být kůže lehce růžová až zarudlá, úpravy se dá rychle dosáhnout užíváním chladících gelů a zarudnutí mizí do 24 hodin. Zatím nebyly hlášené žádné klinicky znatelné vedlejší účinky, metoda je proto velmi bezpečná.