Akné dokázalo potrápit snad každého, ať už v menší či větší míře. Jeho hlavní příčinou jsou hormonální změny. Většinou nás tak trápí v pubertě, těhotenství, při vysazení hormonální antikoncepce nebo při menopauze. Ovšem akné v dospělosti a ještě k tomu u mužů rozhodně není výjimkou.

 

Nemačkat!

Kvůli tomu, že mazová žláza pracuje více, než by měla, se pokožka zanítí, a vznikne tak pupínek nebo alespoň ucpaný pór. Obrovským nešvarem je vymačkávání pupínků, jenže to může celou situaci zhoršit, infekce se totiž rozšíří dále. Proto akné nikdy nevymačkávejte!

 

Myjeme si tělo, proč ne i obličej?

O pleť je potřeba se pravidelně starat, u pleti trpící na akné je to obzvláště důležité. Tělo si mýdlem myjeme každý den, výjimkou by neměl být ani obličej, který je celý den vystavován různým vlivům vnějšího okolí jako je špína, prach nebo městský smog. Existuje nepřeberné množství mycích přípravků přímo na pleť, stačí si vybrat nebo se zeptat například v lékárně.

 

V Esthé máme řešení

Pokud svou pleť pravidelně čistíte, dodržujete i životosprávu (nezdravá strava a nápoje také pleť dokáží znatelně zhoršit) a akné se ne a ne zbavit, máme pro vás řešení. V Esthé totiž dokážeme akné odstranit pomocí laseru.

 

Jak ošetření probíhá?

K odstranění akné používáme speciální Smoothbeam laser, ten pleť nejdříve prohřeje a poté ji náhle zmrazí. Tím se činnost mazových žláz podstatně omezí, a přestane tak produkovat nadměrný maz, a akné tak nebude mít šanci se vytvořit. Efekt je dlouhodobý, někdy dokonce až trvalý.

 

Z bolesti mít strach nemusíte, před zákrokem na pleť naneseme znecitlivující krém. Celý zákrok netrvá déle než 20 minut.


Před zákrokem


Po zákroku

 

Pokud vás již dlouhodobě trápí akné, máme pro vás snadné řešení. Laser Smoothbeam v Esthé.