Sepsali jsme pro vás stručný výčet ošetření, které se nevylučují se sluněním a pobytem venku v období léta. Používání UV ochrany je samozřejmostí ať už se vydáte k nám na kliniku, nebo ne. Rozhodně na sobě nešetřete a pořiďte si kvalitní opalovací krém, ideálně SPF 50.

Botulotoxin

Aplikace botulotoxinu, tedy tak říkajíc „botoxu“ je vhodná po celý rok. Účinnost je prakticky okamžitá, vedlejší účinky minimální a trvanlivost efektu půl roku i více. Pokud se rádi opalujete, a přesto toužíte po vyhlazení vrásek, je botulotoxin to pravé.

Miniaturními jehličkami vpravíme do podkoží malé množství botulotoxinu, který účinně „vypne“ mimický sval, který onu vrásku zapříčiňuje. Díky tomu se přestane svalová skupina posilovat a vráska se nepoužíváním sama vyhladí. Ideální je v prostředí čela, okolí očí, či mezi obočím.

Zjistěte více o ošetření zde.

Mezoterapie

Dehydratace pleti je jedna z hlavních příčin tvorby vrásek. Když nestačí běžná péče, doporučujeme mezoterapii všemi deseti.

Tváře, čelo, brada, dekolt, krk ale i hřbety rukou si přijdou na své, prahnou-li po hydrataci. Miniaturními jehličkami vpichujeme účinné látky – tedy kyselinu hyaluronovou, vitamíny a další prospěšné látky, které vážou vodu a podporují tvorbu kolagenu.

Po ošetření je třeba odpustit si přímé vystavení se slunci zhruba 3 dny. Přesto je zákrok pro letní období vhodný a oblíbený. Více o proceduře se dozvíte zde.

Výplně kyselinou hyaluronovou

Když se řekne „výplně“, mnozí si představí nepřirozené výsledky, ztrátu mimiky a přirozenosti. V tomto případě ale nic podobného nehrozí. Využíváme totiž výplňové materiály na bázi kyseliny hyaluronové a dalších prospěšných látek, které jsou ale tělu vlastní. Časem se výplň vstřebá a procedura se opakuje. Jemné vrásky mizí úplně, ty hlubší se rapidně vyhladí právě aplikací výplně přímo pod vrásku.

Efekt je prakticky okamžitý, bolesti se bát nemusíte. V případě citlivosti na bolest aplikujeme anestetický krém, který bezbolestnost zaručí.

Nepodstupujte ošetření přímo před dovolenou. Pokud se budete schopni alespoň 3 dny chránit před přímým sluncem a vystavení se horku, je tato volba bezpečná.  Více se dozvíte zde.