O obličej jsme zvyklí pečovat. Chráníme ho před slunečními paprsky a věnujeme mu péči před spaním. Na ruce však často zapomínáme, přitom jsou vystavené nejen slunci, ale i mnoha dalším vlivům, které kůži poškozují, dráždí a vysušují. A právě proto ruce často jako první prozradí náš věk. Můžou se objevit i pigmentace, kůže je tenká, dehydratovaná, prosvítají cévy.

Jak vám ruce ošetří MUDr. Fajkošová?

Ošetření rukou plánuji individuálně u každého. Pokud je potřeba sjednotit tón pleti, začínám ošetření chemickým peelingem. Pokud je nutné odstranit pigmentace, je možné už dva týdny po peelingu provést laserový zákrok. Následovat může mezoterapie s použitím přípravků na bázi kyseliny hyaluronové. Ta výrazně zlepší hydrataci kůže, protože povzbudí novou tvorbu kolagenu a také jí navrací pružnost. Ošetření je vhodné opakovat.

Oblíbená je také rejuvenace laserem, a to i preventivně.

Jak o ruce můžete pečovat doma?

Ruce používáme v každodenním kontaktu s ostatními lidmi, jsou naší vizitkou. I běžné mytí rukou vodou a mýdlem kůži dráždí a vysušuje. Mohou se objevit drobné prasklinky, olupování nebo svědění a začervenání.

Pokud si ruce musíte mýt během dne často, je vhodné používat tzv. syndety. To jsou speciální mycí přípravky. Jsou ve formě pevné kostky nebo gelu, a hlavně neobsahují klasické mýdlo, kůži tedy umyjí, ale nevysuší.

Po každém mytí rukou je potřeba kůži důkladně osušit a následně je vhodné pokožku ošetřit regeneračním krémem. Krém vtíráme pečlivě do všech záhybů kůže, mezi prsty a ošetříme i okolí nehtů.

Nadstandardní péče

Na noc můžeme použít intenzivnější péči podle individuálních potřeb – vitamínové sérum, zesvětlující sérum na pigmentace a to doplnit výživným krémem, například s omega mastnými kyselinami, které zlepšují funkci kožní bariéry.

Chcete mít také krásné a hydratované ruce, které vás budou reprezentovat a neprozradí váš věk? Pro začátek se můžete objednat na chemický peeling a další postup s vámi zkonzultuje paní doktorka.