Tyto kožní výrůstky připomínající pihy nejsou zhoubné, jen nám mohou občas překážet. Většinou mají genetickou příčinu, ovšem pozitivní je, že se velmi snadno dají odstranit pomocí laseru, v Esthé to není žádný problém.

Jak poznat fibrom?

Fibromy se projevují jako výrůstky na kůži, většinou mají kulatý nebo válcovitý tvar, velikost je různá. Pokud někdo výrůstek zanedbá, může se zvětšit a pak dřít například u spodního prádla nebo u batohu. Většinou má červenohnědou barvu, dost často nám může připomínat pihy.

Co fibrom způsobuje?

Fibrom má příčin hned několik. První z nich jsou genetické predispozice, pokud tedy na kožní výrůstky trpí vaši rodiče, je možné se nevyhnou ani vám. Další příčinou je nedostatek některých prvků nebo vitamínů, jedná se zejména o vitamin A, C a E a také o selen nebo zinek. Obecně mohou být výrůstky indikátorem toho, že v našem těle je něco v nerovnováze.

Jak se tedy fibrom odstraňuje?

Fibromy se dají snadno odstranit pomocí laseru. V Esthé vám před zákrokem výrůstek vyšetříme digitálním dermatoskopem, který fibrom zvěští až 50krát, a my jej tak můžeme zkontrolovat. Poté přichází na řadu alexandritový laser, který zacílí paprsek a nepoškodí okolní tkáň, zákrok je téměř bezbolestný. Zbyde vám malý stroupek, který cca do jednoho týdne zmizí.

Ideální dobou na odstranění fibromů laserem je právě nastupující zimní období. Využijte toho a svěřte se do rukou odborníků v Esthé.