Omlazení pokožky lze provést i neinvazivně, tedy bez použití injekcí nebo operace, a to laserovým paprskem. Této laserové metodě se říká rejuvenace. Existuje hned několik druhů laserů k rejuvenaci, hlavně v závislosti na typu pleti. Poradíme vám, jaký druh rejuvenace si vybrat, máte-li hrubší nebo naopak jemnější pleť.

Jemnější pleť – drobné vrásky

Na jemnou pleť s drobnými vráskami je ideální laser V-beam Candela. Kromě toho je to i laser vaskulární, odstraní tedy i drobné cévky na obličeji. V-beam je takzvaný neablační laser, to znamená, že jeho paprsek pronikne až do hlubších vrstev pokožky, kde způsobí nekrotizaci buněk. Díky tomu může dojít ke nové tvorbě kolagenu, který je zodpovědný za elasticitu pleti.

Hrubší pleť – hlubší vrásky

U hrubší a mastnější pleti máte dvě možnosti:

Laser Smoothbeam

Smoothbeam je také neablační laser, proniká tedy hluboko pod kůži a stimuluje tvorbu kolagenu. Oproti frakčnímu laseru je zde doba rekonvalescence kratší.

Frakční laser

Frakční laser je naopak ablační, působí tedy na povrchu kůže. Dokáže v podstatě "odpařit" svrchní vrstvičku kůže, a tím ubrat na vzhledu až 10 let. Rekonvalescence je sice delší, za to je efekt účinnější.

Co je dobré vědět?

  • zákroky trvají přibližně 30 minut
  • zákroky nevyžadují anestezii, maximálně znecitlivující krém
  • u neablačních ošetření zarudnutí zmizí do několika hodin
  • u ablačních ošetření je potřeba aspoň 2 dny nenanášet make-up
  • po zákroku je potřeba pleť chránit před UV zářením (u ablačního ošetření až 6 měsíců)
  • zákroky provádíme ambulantně

Vyzkoušejte omlazením laserem i vy. Objednávat se můžete zde.