Lékař nemusí umět věštit, aby z vašich rukou přečetl, jak jste staří. Ruce stárnou rychleji, pokud se jim nebudete věnovat, předběhnou vaši tvář i o několik let. Známe metody, jak o své ruce pečovat a dokonce i jak je omladit pomocí estetické medicíny.

Ruce patří k nejvíce exponovaným částem našeho těla a jsou den co den vystavovány vlivům prostředí a slunečnímu záření. Není proto divu, že na nich stárnutí pozorujeme dříve. S postupujícím věkem se na rukou objevují vrásky, pigmentové skvrny, kůže ztrácí pružnost, vysušuje se a na dotyk je drsná. Také svalů ubývá, takže vystupují klouby i kosti a skrze tenkou kůži jsou patrnější i některé žilky.

Věděli jste, že kůže na rukou je tenčí než na ostatních částech těla a obsahuje méně kolagenu a elastinu? Už jen z tohoto faktu vyplývá, že bychom ji měli zvýšeně chránit. Pro mnoho lidí se ovšem kůže na rukou jaksi nepočítá. Naštěstí existuje řada preventivních opatření, kterými můžete jít kráse svých rukou na ruku.

Chcete, aby byly vaše ruce na pohled i dotek zase pružné a hebké? Pro celkové omlazení využíváme mezoterapii.

Chci omladit ruce pomocí mezoterapie


Před ošetřením mezoterapií aplikujeme na hřbety rukou anestetický krém.

 

 
Ošetření je zcela bezbolestné a výsledný efekt je viditelný po první aplikaci. 

Slunce, mráz a domácí práce

Přihlaste se, kdo z vás přemýšlel při výběru ochranného krému s SPF faktorem o ochraně rukou? Přitom ruce jsou slunečnímu záření vystavovány stejně jako obličej prakticky po celý rok. Pravidelným používáním opalovacího krému zabráníte předčasnému stárnutí a předejdete tvorbě pigmentových skvrn.

Mráz dokáže rukám také pěkně ublížit, vysušuje pokožku až do bolestivého popraskání. V zimě nezapomínejte na pořádné rukavice a podobnou bariérovou ochranu nasazujte i při úklidu, mytí nádobí nebo práci na zahrádce. Předejdete tak nejen vysoušení a chemickému poškození, ale i mechanickým oděrkám s následným zanícením, které může kůži také pěkně potrápit. 

Trápí vás pigmentové skvrny na hřbetech rukou? Dokážeme je odstranit pomocí alexandritového laseru. 

Chci odstranit pigmentové skvrny

Hydratace je základ

Častým mytím rukou smýváme z rukou i lipidový film, který má za úkol pokožku chránit. Jeho funkci bychom se měli snažit suplovat hydratačními krémy. Vybírejte spíše hutnější krémy s ceramidy, glycerinem a olejovými složkami, které ruce účinně vyživí. Jednou za čas můžete rukám dopřát i parafínový zábal, koupel v nahřátém olivovém oleji nebo uvolňující masáž.  

Rukám prospěje i speciální cvičení. Nejenže pokožku prokrví a zlepší pružnost kůže, zároveň také posílí svaly a tím i objem rukou. Zdraví jde s krásou ruku v ruce. Po práci s myší navíc hezky protáhnete stažené flexory a kdo ví, jestli zrovna tohle vám nepomůže vyhnout se zánětu karpálních tunelů.

Vystupují vám na rukou žíly a kosti v důsledku ztráty tuku a svalů? Dodáme rukám objem pomocí kožních výplní. 

Chci vrátit rukám ztracený objem


Pomocí mikroinjekcí dostaneme do kůže sérum na bázi kyseliny hyaluronové. 

Pomocná ruka estetické medicíny

Korektivní dermatologie má svoje kouzla i pro omlazení rukou. Mezoterapií dokážeme do kůže vpravit mikroinjekcemi speciální preparáty. Jejich základem je kyselina hyaluronová a dále vitamíny i minerály, které pokožku hloubkově vyživí a hydratují, stimulují tvorbu kolagenu a vyhladí jemné vrásky.

Starší pleť je náchylnější k vyšší produkci melaninu a tvorbě pigmentových skvrn. S většími a tmavými skvrnami si dokážeme poradit neinvazivní metodou – ošetřením alexandritovým laserem. Jeho paprsek rozstřelí srocené kožní barvivo zcela bezbolestně a váš lymfatický systém potom přebytečný pigment jednoduše vyloučí, nezbyde ani jizvička.

Ztracený objem zvládneme vyplnit dermálními výplněmi. Fungují opět na bázi kyseliny hyaluronové. Injekční aplikace do podkožních vrstev hřbetů rukou vyplní propadliny a zároveň vypne kůži a  vyhladí tak vrásky.

Svěřte se do rukou našich lékařů 

Byl pro vás tento článek přínosný?

Další články

Fotografie ke článku Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok? – Esthé Laser Clinic

Rtěnka každý den, nebo modelace rtů jednou za rok?

Co je zdravější a co vypadá lépe? Jaké škodlivé látky můžeme najít ve složení rtěnky? Kyselina hyaluronová, která se používá pro modelaci rtů, je v těle přítomná přirozeně a navíc skvěle hydratuje. Nebylo by tedy zdravější mít smyslné rty, které je škoda líčit?

Fotografie ke článku Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii. – Esthé Laser Clinic

Co s vypadáváním vlasů? Zkuste vlasovou mezoterapii.

I když je nám kvalita našich vlasů dána geneticky, životní styl i některá onemocnění mohou dát vlasům viditelně zabrat. Často je to právě vypadávání vlasů, co nás během života trápí nejčastěji. Na vině mohou být hormonální změny, stres i ne zrovna vhodná péče o vlasy a vlasovou pokožku. Jak postupovat, aby bylo padání vlasů minulostí?

Recepce kliniky Esthé Laser Clinic

Svěřte se do péče Esthé Laser Clinic

Jsme jedni ze zakladatelů laserové estetické dermatologie v České republice. Přes 20 let se specializujeme na zákroky v oblasti laserové a estetické dermatologie a cévní chirurgie.

Soustředíme se především na neinvazivní řešení dermatologických a estetických problémů. Naše lékaři jsou zkušení profesionálové a klinika je vybavena špičkovou technologií.