Nadměrné pocení není nic příjemného, jedná se o vrozenou vadu, takže k tomu neexistuje prevence. Léčit se dá mnoha způsoby, nejúčinější je však aplikace botoxu do nejvíce potících se míst.

Jak poznám nadměrné pocení?

Pocení se ve velkém horku nebo při sportu je naprosto běžnou záležitostí, ale pokud za den propotíte i dvě košile, zřejmě trpíte hyperhidrózou neboli nadměrným pocením. Může za to genetika, předejít tomu tedy nelze, ale vyléčit se dá. Jednou z metod je například užití přípravků obsahujících chlorid hlinitý, radikálnější možností je pak chirurgický zákrok. Ideální cestou je pak aplikace botoxu.

Co vlastně botox je?

Botox, celým názvem tedy botulotoxin, je původně jed. Ale nebojte, je ve velmi slabé koncentraci. Dokáže zabránit přenosu nervového vzruchu na sval, a tím dočasně deaktivuje potní žlázy.

Proč právě botox?

Oproti dalším metodám proti nadměrnému pocení má botox velkou výhodu v tom, že je neinvazivní, ale i přesto velmi účinný. Před samotnou aplikací se nejprve nanese znecitlivující krém, takže bolest vůbec neucítíte. Poté se aplikuje samotný botox přímo do nejvíce potících se míst – dlaně, podpaží, chodila. Potní žlázy se deaktivují a účinek vydrží až 12 měsíců, to záleží individuálně. V tomto ohledu je ale důležité důvěřovat atestovaným lékařům s praxí, abyste předešli zbytečným problémům.

Skoncujte s nadměrným pocením a objednejte se na aplikaci botoxu ještě dnes.