Věkem ztrácí pleť pružnost, zejména proto, že v ní ubývá kolagenu a dalších látek, které ji udržují hladkou. Ty nejviditelnější známky stárnutí se pak projevují hlavně na obličeji, krku, dekoltu a rukou. Ne vždy se projevy stárnutí dají ovlivnit, protože jsou často dány geneticky. Nicméně správná péče o pleť a její hydratace je zde klíčová. Na hlubší a výraznější vrásky jsou tu pak odborníci.

Proč se vrásky vůbec tvoří?

Mezi látky, které udržují pleť hladkou, patří kolagen, elastin a kyselina hyaluronová. Pokud jej jich dostatek, je pleť zvenčí pevná a sjednocená. Postupem času však tyto látky ubývají, a pleť tak mění svoji podobu. Mohou za to geny, ale i sluneční záření nebo stres a díky tomu hladina kolagenu klesá každým rokem až o 1 %.

Pravidelná hydratace pokožky je základ

Hydratace pleti by se neměla podceňovat. To znamená po očištění pleti na ni nanést hydratační krém, a to jak ráno tak večer. Jako doplňkovou péči pak můžete vyzkoušet různá hydratační séra, která jsou koncentrovanější a většinou se nanášejí jen večer. Pleť můžete ošetřit i hydratační pleťovou vodou.

Aplikace kyseliny hyaluronové

S vráskami vám ale může pomoci i lékař. Nebojte, u nás na klinice dbáme na přirozený výsledek, lékař s vámi před zákrokem vždy vše prokonzultuje. Aplikace je navíc bezbolestná díky použití anestetického krému. Na jemnější statické vrásky kolem úst nebo pod očima se hodí výplň kyselinou hyaluronovou, takzvaný tekutý lifting. Kyselina je přírodního původu a pod kůži se aplikuje velmi tenkými jehličkami. Její efekt je viditelný ihned a vydrží až jeden rok.

Vyzkoušejte také botox

Další možností zmírnění vrásek u nás na klinice je aplikace botoxu. Používá se zejména na vrásky kolem očí, na čele a mezi obočím. Botox zabrání přenosu nervového vzruchu na sval, ten se tedy přestane hýbat a kůže nad ním nebude mít důvod se smršťovat. Ale nemusíte mít obavy – přirozený výsledek po zákroku je naší prioritou. Botox se také aplikuje tenkou jehlou po nanesení anestetického krému, efekt vydrží až 9 měsíců.

 

 

Vyzkoušejte jednu z metod omlazení pleti a objednejte se k nám na zákrok.